Vučić o blokadi: Stvari rešavati rečima, pameću, ne oružjem

Izvor: JUGpress.com, 09.Sep.2018, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o blokadi: Stvari rešavati rečima, pameću, ne oružjem

KOSOVSKA MITROVICA

(RTS/Tanjug)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja dvodnevni boravak na Kosovu i Metohiji posetom Kosovskoj Mitrovici. Prema planu posete Vučić bi trebalo da poseti i selo Banje, ali je nekoliko stotina Albanaca blokiralo put ka tom srpskom selu u Srbici. Stvari treba da se rešavaju rečima i pameću, a ne oruđem i oružjem, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je jutros posetu Kosovu i Metohiji obilaskom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

Predsednik Srbije je tom prilikom uručio vrednu opremu i vozila za KBC Mitrovica i KBC Gračanica: dva potpuno opremljena saniteta, moderni ultrazvuk, operacioni sto za ginekološku salu, transportni inkubator, veći i manji doboš za sterilizaciju, materijal za operacionu salu i drugu opremu.

Vučić je, povodom informacija o blokadi veterana OVK na putu kojim danas treba da prođe ka selu Banje, južno od Ibra, rekao da stvari treba da se rešavaju rečima i pameću, a ne oruđem i oružjem.

“Još sam snažnije opredeljen za očuvanje mira i srpskih institucija i naroda na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić. Izrazio je i uverenje da Srbi na KiM shvataju koliko se bori za sve njih.

Predsednik je nakon Mitrovice obišao i lokaciju za projekat naselja “Sunčana dolina” kod Zvečana, posle čega je predviđeno da ode u mesto Banje i poseti predškolsku ustanovu “Maja” i razgovara sa meštanima. Nekoliko stotina Albanaca je, međutim, jutros blokiralo put ka Banjama.

Kako je najavljeno, Vučić će se u podne obratiti Srbima sa Kosova i Metohije, na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici.

Prvi dan boravka na Kosovu i Metohiji Vučić je završio u Zvečanu, razgovorom s političkim predstavnicima Srba.

Pitanje Kosova je teško i kompleksno, zato je takvo i rešenje tog pitanja, rekao im je predsednik Vučić i ponovio da je neophodno da se ne izgubi iz vida koliko bi Srbe dramatično ugrozilo svako rušenje mira i stabilnosti na tom području.

Vučić je u Lešku najavio investicije u Trepču, otvaranje fabrike u Leposaviću i izgradnju internata za Poljoprivrednu školu.

Obilazak Kosmeta predsednik je započeo u Zubinom Potoku. Poručio je da bez Gazivoda nema ostanka ni opstanka ljudi u Ibarskom Kolašinu, Zubinom Potoku.

Vučić je na zatvaranju Biznis foruma u Leposaviću pozvao privrednike iz centralne Srbije da ulažu na KiM, obećavši subvencije države.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.