Vučić:  Skandalozne izjave Jadranke Kosor o Srbiji  (VIDEO)

Izvor: S media, 25.Avg.2011, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Skandalozne izjave Jadranke Kosor o Srbiji (VIDEO)

Aleksandar Vučić kritikovao hrvatsku premijerku Jadranku Kosor zbog izjave u Prištini o "tiranskim režimima Srbije koji su izvršili agresiju na Hrvatsku i Kosovo".

Srpska napredna stranka kritikovala je danas hrvatsku premijerku Jadranku Kosor zbog izjave u Prištini o "tiranskim režimima Srbije koji su izvršili agresiju na Hrvatsku i Kosovo".



Zamenik predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << SNS Aleksandar Vučić ocenio je na konferenciji za novinare tu izjavu kao "skandaloznu", bez obzira što je izrečena u "predvečerje izborne kampanje u Hrvatskoj".

"Kada Jadranka Kosor govori o tiraniji Srbije i tiranskim režimima koji su sprovodili agresiju na Hrvatsku i na Kosovo moramo da je podsetimo da nije 400.000 Hrvata proterano iz Srbije, već 400.000 Srba iz Hrvatske", kazao je Vučić i dodao da SNS neće dozvoliti ni Hrvatskoj ni bilo kojoj drugoj zemlji da "unižava Srbiju".

Zamenik predsednika SNS-a je rekao da je neophodna izgradnja "dobrosusedskih i racionalnih" odnosa Srbije i Hrvatske i podsetio hrvatsku premijerku da paralelno sa evropskim integracijama mora da vodi brigu o preostalom srpskom stanovništvu u Hrvatskoj.

Vučić: Ada i "Parada" marketinški trikovi (VIDEO)

Vučić:Vlada odgovorna za pad životnog standarda (VIDEO)

Udruženja izbeglica zabrinuta zbog izjava Kosorove

"Drago nam je da se Hrvatska približava EU, ali je podsećamo da tri odsto srpskih sela koja su preostala nakon njihovih 'veličanstvenih' akcija nemaju ni struju ni vodu i da bi bilo dobro da im to obezbedi pre davanja lekcija Srbiji o evropskim vrednostima", rekao je Vučić.

On je kao skandalozno ocenio i to što srpske vlasti nisu reagovale na poslednju izjavu Jadranke Kosor.

"Nadamo se da će Srbija umesto diskova sa pesmama Hari Mata Harija koje je Tadić poslednji put poklonio Josipoviću, naći za shodno da u ime naroda i države odgovori (Hrvatskoj)", naveo je zamenik predsednika SNS.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.