Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ništa nije potrebnije od ostanka i opstanka

KOSOVSKA MITROVICA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne može da se saglasi sa svima koje je čuo razgovarajući u Kosovskoj Mitrovici, te poručio da je prije svega i najvažnije, a u najvećem interesu Srba na KiM da se sačuva mir.

"Ne mislim da ste protiv toga, ali kažem da ništa drugo nije potrebnije u ovom trenutku od mira i ostanka i opstanka na našim ognjištima"; rekao je Vučić obraćajući se nakon sastanka s političkim i privrednim predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Srba u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je naveo, razgovarali su o životnim problemima i neophodnom jedinstvu, većem povjerenju i poštovanju među Srbija "i ovde i na severu i svuda".

Razgovori su, kaže, bili teški, vođeni u atmosferi užasa poslije stravičnog zločina, ubistva Olivera Ivanovića i ticali su se više tema, od sporođenja Briselskog sporazuma, pa do zahtjeva da Srbija da oružje, ali da je njegov odgovor bio da se nada da Srbija srbija pomogne u davanju novča za vrtiće, škole, zdravstvene ustanove…

"Rekao sam i Milanu Ivanoviću da vidimo šta još možemo da učinimo za KBC u Mitrovici”, rekao je Vučić.

On je poručio da je dogovoreno i da Srbija ove i naredne godine finansira šest miliona evra za vodovod koji nedostaje u Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku.

"To je dobra vest za tri severne kosovske opštine, a razgovarali smo i o drugim projektima, o primedbama koje su imali vaspitači za to da se na njih ne odnosi povećanje plata, o putevima…", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je lično uputio poziv na sastanak svima, ne samo ljudima iz vlasti, već i iz opozicije, svim odbornicima bez obzira na to kojoj stranci pripadaju i zahvalio što su se odazvali svi koji na bilo koji način odlučuju na sjeveru Kosova.

Vučić izjavio je danas da nije važno koje je ime ubice Olivera Ivanovića niti koje je ime nalogodavca, da li je srpsko, albansko ili bilo kojeg stranca i poručio da prema počiniocima i nalogodavcima neće biti milosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.