Vučić: Međusobno priznanje ne stoji ni u jednom aktu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2021, 13:16

Vučić: Međusobno priznanje ne stoji ni u jednom aktu

Međusobno priznanje Srbije i Kosova ne stoji ni u jednom aktu nijedne svetske organizacije, ukazao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da razume da je to nova američka politika, ali da njegov odgovor neće biti drugačiji od onog iz Bele kuće jesenas - da Srbija na to ne pristaje.

Vučić je tako odgovorio na pitanje u vezi sa čestitkom predsednika SAD Džozefa Bajdena u kojoj se prvi pominje međusobno priznanje, kojeg u prošlogodišnjoj, Trampovoj čestitki, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije bilo.

“Dobio sam čestitku Bajdena. Hvala mu za čestitku. A što se tiče međusobnog priznanja, to ne stoji ni u jendom aktu nijedne svetske organizacije, ni EU, ni u jednoj rezoluciji”, rekao je Vučić.

On je rekao da razume da je to nova američka politika, te da je bilo pokušaja da se ta sintagma nametne kao nešto što je trebalo da prihvatimo kao konačno rešenje i u Vašingtonskom sporazumu.

“Već sam im jednom u lice rekao sta mislim o međusobnom priznaju i moj odgovor neće biti drugačiji”, poručio je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Međusobno priznanje ne stoji ni u jednom aktu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2021

PANČEVO - Međusobno priznanje Srbije i Kosova ne stoji ni u jednom aktu nijedne svjetske organizacije, ukazao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da razumije da je to nova američka politika, ali da njegov odgovor neće biti drugačiji od onog iz Bijele kuće jesenas - da Srbija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.