Volker: Moguće da Srbija i Kosovo postignu sporazum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2019, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volker: Moguće da Srbija i Kosovo postignu sporazum

"Moguće je da Srbija i Kosovo postignu sporazum o normalizaciji odnosa ove godine i to će zavisiti od političke podrške koju budu imali lideri u obe zemlje", rekao je za Glas Amerike bivši američki ambasador pri NATO i sadašnji specijalni izaslanik SAD za Ukrajinu Kurt Volker.

Volker je ocenio da nema vraćanja u prošlost i da je za obe zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dogovor važan zbog stabilnosti i puta ka EU.

On kaže i da nema ništa protiv ideje o korekciji granice.

"Zavisi od toga šta dve zemlje odluče. Postoji pravilo, u skladu sa sporazumom i drugim dokumentima, da se granice ne smeju menjati na silu, poput ruske aneksije Krima. To se ne sme desiti. Ali, ako se dve zemlje tako dogovore u pregovorima, poput Slovačkog otcepljenja od Češke, mi ostali moramo sa tim da se usaglasimo i da to poštujemo", rekao je Volker.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.