Izvor: RTS, 08.Dec.2022, 22:24

Više od 300 specijalaca kosovske policije ušlo u Severnu Mitrovicu, za sada bez incidenata

Više od 300 naoružanih specijalaca kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da su se oni stacionirali u mešovitim naseljima, kao i da je cilj Aljbina Kurtija okupacija severa KiM.
Specijalci su u Severnu Mitrovicu ušli pešice, u pratnji brojnih oklopnih vozila i  rasporedili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se po obodu grada, javljaju reporteri sa lica mesta.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjih dana, napeto je, ali bez incidenata.

Na mostu na Ibru su dva džipa italijanskih Karabinjera, dok gradom patroliraju policajci Euleksa.

Kosovska policija saopštila je da će u narednim danima povećati svoje prisustvo na severu Kosova i dodala da su "održavanje javnog reda, garantovanje bezbednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike, među njenim glavnim ciljevima", prenosi Gazeta ekspres.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković zakazao vanrednu konferenciju u 23 sata

Izvor: B92, 08.Dec.2022

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković održaće večeras u 23 sata vanrednu konferenciju za medije u Pres sali Vlade Republike Srbije...Povod za konferenciju su najnovija dešvanja na severu Kosova i Metohije...Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite...

Nastavak na B92...

Najnovija vest: Više od 200 specijalaca kosovske policije ušlo u Severnu Mitrovicu (VIDEO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Dec.2022

Više od 200 naoružanih specijalaca kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu. Direktor Knacelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković najavio je konferenciju za novinare u 23 sata, prenosi RTS...Specijalci su u Severnu Mitrovicu ušli pešice, u pratnji...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.