Izvor: JUGpress.com, 08.Dec.2022, 23:48

Policija na severu Kosova

KOSOVSKA MITROVICA

Više od 200 naoružanih pripadnika Kosovske policije (KP) u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu, javljaju lokalni portali, nakon što je ranije danas iz KP najavljeno da će “pojačati prisustvo” na severu Kosova.

Pripadnici Kosovske policije iz redovnih jedinica, albanske nacionalnosti, od večeras ulaze u severni deo Mitrovice, sa ciljem da pojačaju prisustvo u delovima grada gde živi etnički mešovito stanovništvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << među kojima su pre svega Albanci. Cilj dolaska ovih jedinica je isključivo „zaštita etniči mešovitih delova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa Severa da se ne osećaju bezbedno“, rečeno je večeras portalu KoSSev u Kosovskoj policiji.

Ubrzo nakon najave Kosovske policije da će pojačati prisustvo na Severu, a u jeku najnovijih tenzija nakoj prekjučerašnjih incidenata pri pokušaju ulaska u prostorije opštinskih izbornih komsiija na severu, veći broj policajaca viđen je u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice, ali i drugim delovima grada.

Policajci su stacionirani u manjim grupama, a primetan je i manji broj građana na ulciama.

Situacija je za sada mirna.

Prema saznanjima KoSSev portala iz policije, policajci deo su redovnih jedinica, a raspoređeni su u sredine sa mešovitim stanovništvom, nakon prethodnih incidenata, te primedbi građana da se ne osećaju bezbedno.

Kosovska policija najavila je večeras da će narednih dana pojačati prisustvo na severu.

“Prioritet Kosovske policije je da obezbedi bezbednost za sve građane, pa će, ocenjujući situaciju i trenutne trendove u severnim opštinama, policija narednih dana pojačati prisustvo policije na Severu kako bi ostvarila ciljeve“, dodaje se u saopštenju.

Preciziraju i da kontinuirano prate i analiziraju dešavanja na Kosovu i vrše stručne procene na osnovu kojih preduzimaju, kako navode, neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka kosovskih organa.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjh dana, napeto je, ali bez incidenata, piše Kosovo onlajn.

Ubrzo nakon saopštenja Kosovske policije da će pojačati prisustvo na severu, u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice i u drugim delovima grada viđen je veći broj policajaca, koji su stacionirani u manjim grupama, izveštava portal Kossev.

Istiće se da je “primetan je i manji broj građana” i da je “situacija za sada mirna”.

Reč je o pripadnicima redovnih snaga policije, saznaje Kossev, a oni su raspoređeni su u sredine sa mešovitim stanovništvom, nakon prethodnih incidenata, te primedbi građana da se ne osećaju bezbedno,.

Ranije večeras, Kosovska policija je saopštila da ima kapacitet za očuvanje bezbednosti na celoj teritoriji Kosova., preneo je FoNet

7

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.