Veselji za sutra sazvao sastanak lidera stranaka o dijalogu sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji za sutra sazvao sastanak lidera stranaka o dijalogu sa Srbijom

Predsednik Skupštine Kosova i predsednik Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji je za ponedeljak sazvao sastanak lidera političkih parlamentarnih stranaka na kojem treba da se postigne saglasnost o nacionalnom konsenzusu za finalni deo dijaloga Kosovo Srbija, javljaju prištinski mediji. Portal gazetaexpreš.com objavljuje delove poziva u kojem se ističe da je cilj sastanka da se postigne konsenzus o dijalogu i istovremeno obezbedi sveobuhvatnost parlamentarnih političkih stranaka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u njemu.

"Dijalog Kosova i Srbije, kojem posreduje Evropska unija i koji je podržan od strane SAD, ima za cilj normalizaciju odnosa između dve zemlje i međusobno priznanje, kao i da obezbedi sedište Kosova u organizaciji Ujedinjenih nacija", kaže se u pozivu.

U pozivu se ističe da će glavnu reč u tom dijalogu u njegovom nadgledanju i odlučivanju imati Skupština Kosova.

Zajedno sa pozivom Veselji je dostavio i okvirni dokument o dijalogu, kao osnovu za diskusiju i dopunu novim predlozima i sugestijama.

Sastanak će biti zatvoren za medije i počeće u 10 časova u zgradi Skupštine Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljimaj: O velikim temama za Kosovo ne treba da bude podele vlasti i opozicije

Izvor: Beta, 22.Jul.2018

Predsednik Socijaldemokratske inicijative i zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj ocenio je danas da oko velikih tema za Kosovo, kao što je dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom, ne treba da bude podele vlasti i opozicije.Ljimaj je za prištinsku agenciju Kosovapress.com kazao da su i vlast i opozicija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.