Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2020, 14:46

Veselji (DPK): Vlada danas uklonila lažnu odluku o reciprocitetu

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji je reagujući na današnju odluku Vlade Kosova o ukidanju reciprociteta u odnosima sa Srbijom, ocenio da se reciprocitet, porezi, razgraničenje i dijalog kontinuirano zloupotrebljavaju za interese dnevne politike i da je Vlada danas učinila dobro jer je uklonila lažnu odluku o reciprocitetu.

Prema njegovim rečima, to je "nastavak zamke koju je bivši premijer Aljbin Kurti postavio pre nego što je napustio vlast, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << političku ucenu i osvetu da bi se postavila još jedna prepreka Kosovu".

Veselji je ocenio da je borba za vlast zaslepila obe vlade, koje su se pojavile posle izbora 6. oktobra, a koje zloupotrebljavaju građansku orijentaciju i podrivaju dugoročne nacionalne interese Kosova.

"DPK je jedina stranka koja će dovršiti započetu misiju izgradnje države, povećavajući dobrobit građana i članstvo u EU i NATO-u", napisao je Veselji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.