Verski lideri na Kosmetu protiv nasilja u ime vere

Izvor: RTS, 16.Avg.2014, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verski lideri na Kosmetu protiv nasilja u ime vere

Poglavari Srpske pravoslavne crkve, Islamske zajednice i Katoličke crkve na Kosovu su u razgovoru sa komandantom KFOR-a, generalom Salvatoreom Farinom snažno osudili činjenje zločina protiv čovečnosti u ime vere.

Kako je saopštio KFOR, episkop raško-prizrenski, vladika Teodosije, čelnik Islamske zajednice, muftija Naim Trnava i biskup Georgi su u razgovoru sa Farinom istakli da "vera nikada ne treba da bude obrazloženje za mržnju i nasilje", prenosi Tanjug. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Posle debata poslednjih dana oko ekstremizma i radikalizma, mi želimo da kažemo da je prisustvo mnogih verskih zajednica u regionu resurs za naše društvo. Verske zajendice su prijatelji duševnog obrazovanja, koje uči da se živi u miru uz uvažavanje različitosti", poručili su poglavari tri crkve u zajedničkom saopštenju.

"Pozivamo sve naše vernike da se distanciraju od bilo koje forme ekstremizma i da podrže mir za bolju budućnost za naše porodice i našu decu", navodi se u saopstenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verski čelnici na Kosovu osudili nasilje u ime ver

Izvor: Akter, 17.Avg.2014, 00:01

Poglavari Srpske pravoslavne crkve, Islamske zajednice i Katoličke crkve na Kosovu su danas u razgovoru sa komandantom KFOR-a, generalom Salvatoreom Farinom snažno osudili činjenje zločina protiv čovečnosti u ime vere..Kako je saopštio KFOR, episkop raško-prizrenski, vladika Teodosije, celnik...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.