Večeras arhimandrit Ilarion iz manastira Draganac predvodi litiju u Podgorici

Izvor: Vostok.rs, 16.Jan.2020, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras arhimandrit Ilarion iz manastira Draganac predvodi litiju u Podgorici

Arhimandrit Ilarion (Lupulović), iguman manastira Draganac sa Kosova i Metohije, arhijerejski zamjenik Episkopa raško-prizrenskog g. Teodosija, predvodiće večeras, 16. januara, litiju sveštenstva i vjernog naroda u Podgorici, prenosi Mitropolija. Molitveni hod će krenuti u 19 časova od Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja, nakon odsluženog molebna koji počinje u 18 časova, proći će podgoričkim ulicama i završiće se ispred Sabornog hrama.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitropolija: Istinska Crna Gora, 16. januara 2020. godine…

Izvor: Vostok.rs, 16.Jan.2020

Širom Crne Gore i večeras se održavaju molebani Presvetoj Bogorodici i Litije za odbranu pravoslavnih svetinja od pljačke i bezakonja koje crnogorska državna vlast ozakonjuje diskriminatorskim tzv. zakonom o slobodi vjeroispovijesti. Desetine hiljada vjernika pružaju molitveni otpor takvom naumu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.