Ustavni sud tzv. Kosova potvrdio: Saši Spasiću prekršena osnovna ljudska prava

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 19:14

"Ustavni sud" tzv. Kosova potvrdio: Saši Spasiću prekršena osnovna ljudska prava

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić saopštio je da je "Ustavni sud" tzv. Kosova utvrdio da su Saši Spasiću prekršena osnovna ljudska i zakonom predviđena prava.

"Kada nepravda postane pravda i obratno! Danas je (tzv.) Ustavni sud (tzv.) Kosova objavio presudu za još jednog od uhapšenih, našeg brata i sugrađanina Sašu Spasića, usvojivši žalbu i gde jasno stoji da su Saši prekršena osnovna ljudska i zakonom predviđena prava baš kao i u slučaju Jadrana Kostića. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pitanje koje se danas postavlja jeste zašto su naša braća, kolege, rođaci, prijatelji još uvek u pritvoru? Kako to da se nepravda koja im je nanesena sada ostaje samo konstaticija? Mi ne želimo satisfakcije u vidu potvrde onoga što duže vreme govorimo, mi želimo da se našim sugrađanima poštuju osnovna ljudska prava, da budu sa svojim porodica kod svojih kuća. Ovo je trenutno put od nepravde do pravde i obratno. Mi tražimo samo pravdu, čistu kao takvu! I nastavićemo da se za pravdu borimo!" poručio je Jevtić na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jevtić: Usvojena žalba povodom pritvaranja Srbina sa KiM Saše Spasića

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 05.Jul.2023

PRIŠTINA – Ustavni sud u Prištini objavio je presudu kojom usvaja žalbu povodom pritvaranja Srbina sa KiM Saše Spasića, saopštio je danas gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić. ”Danas je Ustavni sud Kosova objavio presudu za još jednog od uhapšenih, našeg brata i sugrađanina Sašu Spasića,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.