SRBIMA NA KOSMETU USKRAĆENA OSNOVNA LJUDSKA PRAVA - Zašto su naša braća, kolege, rođaci i prijatelji još uvek u pritvoru?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 19:51

SRBIMA NA KOSMETU USKRAĆENA OSNOVNA LJUDSKA PRAVA - "Zašto su naša braća, kolege, rođaci i prijatelji još uvek u pritvoru?"

Srbi ne žele satisfakciju u vidu potvrde onoga što duže vreme govore, već žele da se njihovim sugrađanima poštuju osnovna ljudska prava, da budu sa svojim porodica kod svojih kuća.

Potpredsednik Srpske liste Dalibot Jevtić objavio je da je Ustavni sud u Prištini doneo odluku kojom je potvrđeno da su Saši Spasiću, iz Gotovuše kod Uroševca, koji je uhapšen u slučaju “Brezovica”, prekršena ljudska prava.

Jevtić je, međutim, ukazao da i pored takve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odluke suda, ostaje pitanje – zašto su Spasić i drugi još u pritvoru.

- Kada nepravda postane pravda i obratno! Danas je Ustavni sud Кosova objavio presudu za još jednog od uhapšenih, našeg brata i sugrađanina Sašu Spasića, usvojivši žalbu i gde jasno stoji da su Saši prekršena osnovna ljudska i zakonom predviđena prava baš kao i u slučaju Jadrana Кostića. Pitanje koje se danas postavlja jeste zašto su naša braća, kolege, rođaci, prijatelji još uvek u pritvoru? Кako to da se nepravda koja im je nanesena sada ostaje samo konstaticija? - napisao je Jevtić na Fejsbuku.

Kako je istakao,

- Ovo je trenutno put od nepravde do pravde i obratno. Mi tražimo samo pravdu, čistu kao takvu! I nastavićemo da se za pravdu borimo! - poručio je Jevtić.

Spasić se nalazi u Pritvorskom centru u Mitrovici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.