Uklonjanjeno 150 divljih trafika u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjanjeno 150 divljih trafika u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA - Opštinska inspekcijska služba u Kosovskoj Mitrovici uklanja bespravno postavljene objekte sa glavne gradske ulice i do sada je uklonjeno polovina od oko 300 trafika koje su urbanističko ruglo grada.

Rukovodilac odeljenja za inspekcijske poslove u opštini Kosovska Mitrovica Zlatimir Radović izjavio je da će posao uklanjanja trafika biti intenziviran narednih dana.

- Vlasnici čiji se objekti uklanjaju iz centra grada najkasnije za desetak dana dobiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << adekvatan prostor u Kisok marketu koji se nalaze u blizini glavnog ibarskog mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice, rekao je Radović.

Radović je naveo da će za vlasnike trafike kojima su one jedini izvor prihoda biti sačinjen socijalni program od opštinske komisije koja će deliti placeve i mesta za nove kioske.

U akciji uklanjanja trafika u Kosovskoj Mitrovici pored inspekcijske službe, učestvuju pripadnici Kosovske policije, Javno-komunalnog preduzeća Standard, gradski vodovod "Ibar" i ekipe mitrovačke elektrodistribucije.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da će lokali u centralnoj gradskoj ulici biti uklonjeni najkasnije do 15.juna.

Pantić je dodao da će problem zidanih nelegalnih objekata u gradu biti razmatran na sednici opštinskog veća ili skupštine opštine.

Ukoliko bude postojala mogućnost legalizacije, ti građani će morati da podnose zahteve Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planiranje koje je nadležno za davanje takvih saglasnosti, dodaoje Pantić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.