ORAHOVAC: Uhapšen Srbin zbog pokušaja da odbrani srpsku decu od naoružanih Šiptara

Izvor: KMnovine.com, 02.Okt.2018, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORAHOVAC: Uhapšen Srbin zbog pokušaja da odbrani srpsku decu od naoružanih Šiptara

Grupa albanskih mladića, od kojih jedan naoružan takozvanim "bokserom", maltretirala je srpsku decu uzrasta od 7 do 10 godina. Nikola Matić, stariji brat jednog od srpskih dečaka, pokušao je da ih zaštiti te je šiptarskog napadača udario pesnicom.


   
Orahovac, arhiva    

Tokom noći takozvana "kosovska policija" je na osnovu prijave starijeg Albanca, uhapsila Nikolu Matića umesto da Srbima pruži zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << a mladić je noć proveo u pritvoru. Ovo se dešavalo u gornjem delu Orahovca, nastanjenom Srbima, inače nekoliko kilometara udaljenog od Velike Hoče.


PROČITAJTE ➤➤➤ ORAHOVAC: Drama sa činovima u kojima se radnja ponavlja 

Naime, već duže vreme grupa albanske dece iz porodica, koje su se kupovinom srpskih kuća doselile u gornji srpski deo grada, maltretiraju srpsku decu i ne dozvoljavaju im da se slobodno igraju na ulici i igralištu.



   
Nikola Matić    

Ogorčeni roditelji pokrenuli su peticiju sa zahtevom nadležnima da preduzmu bezbednosne mere za zaštitu srpske dece, kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali, odnosno, kako ne bi došlo do većih međuetničkih sukoba. Međutim, nikakvih efikasnih koraka nije bilo.


PROČITAJTE ➤➤➤ žrtve Orahovca ''Tragom istine - gde su''? (VIDEO)


Nikola Matić jutros je pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

U Orahovcu živio ko 300 Srba koji su svakodnevno izloženi napadima i provokacijama kako pridošlih tako i lokalnih  Albanaca.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Srbi iz Orahovca traže od policije da im zaštiti decu

Izvor: RTS, 03.Okt.2018, 20:22

Grupa albanskih dečaka iz Orahovca danima maltretira srpsku decu koja se igraju na igralištu u gornjem delu grada i na prostoru ispred crkve, navodi se u peticiji roditelja kojom se od kosovske policije zahteva da zaštiti decu, prenosi "KiM radio". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.