Srbi iz Orahovca traže od policije da im zaštiti decu

Izvor: RTS, 03.Okt.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Orahovca traže od policije da im zaštiti decu

Grupa albanskih dečaka iz Orahovca danima maltretira srpsku decu koja se igraju na igralištu u gornjem delu grada i na prostoru ispred crkve, navodi se u peticiji roditelja kojom se od kosovske policije zahteva da zaštiti decu, prenosi "KiM radio".
Od verbalnih napada kroz psovke i različite uvrede, napadi su se pretvorili u pretnje "metalnim bokserom", navode roditelji u pismu upućenom predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policije i Privremenom organu opštine Orahovac.

Kako navode, u odbrani svoga brata i ostale dece uskočio je srpski mladić Nikola Matić, koji je potom priveden, pa pušten iz pritvora.
"U trenutku kada se dečak sa bokserom ustremio ka njemu, on ga je odgurnuo i udario. Dečaci su se razišli, da bi potom otac albanskog dečaka, posle pretnji i verbalnih napada, prijavio slučaj KPS-u i srpski mladić je završio u pritvoru", objasnili su roditelji.
Stotinak roditelja i ostalih građana se na ovaj korak odlučilo zbog sve učestalijih verbalnih i fizičkih napada albanskih dečaka na srpsku decu u Orahovcu.
Igralište je neposredno po završetku rata sagradio Unmik da bi izolovanoj srpskoj omladini obezbedio prostor za rekreaciju i razonodu, piše KiM radio, prenosi Fonet. Kasnije je igralište preuzela škola, koja vlasniku parcele plaća kiriju, kako bi u nedostatku fiskulturne sale mogla da izvodi nastavu iz fizičkog vaspitanja.
Potpisnici peticije ističu da igralište svakim danom sve manje koriste srpska deca, koju proteruju dečaci i omladinci iz drugih delova grada.
"U cilju sprečavanja sličnih incidenata, mira i stabilnosti u našem gradu, molimo hitnu reakciju kako ne bi nečijom pogrešnom reakcijom došlo do sukoba sa težim posledicama", navodi se u pismu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Peticija kosovskoj policiji da zaštiti srpsku decu

Izvor: Danas, 03.Okt.2018

Grupa albanskih dečaka iz Orahovca danima maltretira srpsku decu koja se igraju na igralištu u gornjem delu grada i na prostoru ispred crkve, navodi se u peticiji roditelja kojom se od kosovske policije zahteva da zaštiti decu, prenosi KiM radio. Članak Peticija kosovskoj policiji da zaštiti srpsku...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.