Srbi iz Orahovca traže od policije da im zaštiti decu

Grupa albanskih dečaka iz Orahovca danima maltretira srpsku decu koja se igraju na igralištu u gornjem delu grada i na prostoru ispred crkve, navodi se u peticiji roditelja kojom se od kosovske policije zahteva da zaštiti decu, prenosi "KiM radio".

Od verbalnih napada kroz psovke i različite uvrede, napadi su se pretvorili u pretnje "metalnim bokserom", navode roditelji u pismu upućenom predstavnicima policije i Privremenom organu opštine Orahovac.

Kako navode, u odbrani svoga brata i ostale dece uskočio je srpski mladić Nikola Matić, koji je potom priveden, pa pušten iz pritvora.

"U trenutku kada se dečak sa bokserom ustremio ka njemu, on ga je odgurnuo i udario. Dečaci su se razišli, da bi potom otac albanskog dečaka, posle pretnji i verbalnih napada, prijavio slučaj KPS-u i srpski mladić je završio u pritvoru", objasnili su roditelji.

Stotinak roditelja i ostalih građana se na ovaj korak odlučilo zbog sve učestalijih verbalnih i fizičkih napada albanskih dečaka na srpsku decu u Orahovcu.

Igralište je neposredno po završetku rata sagradio Unmik da bi izolovanoj srpskoj omladini obezbedio prostor za rekreaciju i razonodu, piše KiM radio, prenosi Fonet. Kasnije je igralište preuzela škola, koja vlasniku parcele plaća kiriju, kako bi u nedostatku fiskulturne sale mogla da izvodi nastavu iz fizičkog vaspitanja.

Potpisnici peticije ističu da igralište svakim danom sve manje koriste srpska deca, koju proteruju dečaci i omladinci iz drugih delova grada.

"U cilju sprečavanja sličnih incidenata, mira i stabilnosti u našem gradu, molimo hitnu reakciju kako ne bi nečijom pogrešnom reakcijom došlo do sukoba sa težim posledicama", navodi se u pismu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво