UST uz državni vrh u borbi za zaštitu interesa Srba na KIM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022, 13:29

UST uz državni vrh u borbi za zaštitu interesa Srba na KIM

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) saopštilo je danas da podržava predsednika Srbije i državni vrh u borbi za zaštitu života, prava i interesa Srba na Kosovu i Metohiji i najoštrije osudilo silu i ogoljeno nasilje nad Srbima na KIM koje se, kako navodi ovo strukovno udruženje, odvija pred očima celokupne međunarodne zajednice.

Oni ukazuju da je otvoreni teror koji sprovode "osvedočeni kriminalci i teroristi" nad nedužnim stanovništvom, logičan nastavak agresije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na našu zemlju i kompletnog sloma sistema kolektivne bezbednosti izgrađenog pod okriljem Ujedinjenih nacija nakon Drugog svetskog rata.

"Činjenica da je evropska zajednica ostala nema na zločine počinjene nad civilnim stanovništvom, spaljene svetinje i etnički progon, te da nema ni namere ni snage da se zaustave svakodnevna kršenja elementarnih ljudskih prava i demonstraciju sile nad nedužnim građanima, razlog su više da se kao narod ujedinimo, oslonimo na svoju snagu i veru", poručuje UST u saopštenju.

Podsećaju da je Srbija u dobroj veri nastavila putem EU integracija, otvorila poglavlja koja se tiču pravosuđa i vladavine prava, ali da sa druge strane "evropski eksperti i nevladine organizacije i danas pričaju bajke o pravdi, ljudskim pravima i evropskim vrednostima", te nameću zakonska rešenja koja efektivno slabe srpsko pravosuđe i druge delove državnog uređenja.

U ovakvim okolnostima, dužnost je i pravo svakoga od nas da zahteva poštovanje minimuma evropskih prava i standarda za Srbe sa Kosova i Metohije, te da dobro razmisli ko nam deli lekcije o pravu i pravdi u Republici Srbiji, navodi se u saopštenju UST.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.