UEFA KAZNILA TIM IZ LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: (NE) Očekivano su ZAŽMURILI na provokacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2022, 23:13

UEFA KAZNILA TIM IZ LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: (NE) Očekivano su ZAŽMURILI na provokacije

Čini se da nije moglo blaže.

U dvomeču kvalifikacija za Ligu konferencija između podgoričke Budućnosti (prošli su dalje) i Ljapija iz takozvanog Kosova, ponajmanje se pričalo o fudbalu, a mnogo više o skandaloznim scenama viđenim na tribinama, naročito tokom meča koji je odigran u Podujevu.

Tada su najvatrenije pristalice Ljapija na tribinama istakle zastavu na kojoj je bila prikazana Crna Gora sa pola "otkinute" teritorije, a koju Albanci žele da prisvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za sebe. Pored mape našao se sraman ispis "vi ste sledeći", ali ni to nije sve, pošto su sa tog dela stadiona visile i zastave terorističke OVK, kao i mnogobrojne zastave Albanije.

U prvom meču, navijači Budućnosti su uvredili goste tako što su istakli veliki transparent na kojem se vidi kako navijači Ljapija stoje naspram Varvara koji im nude kozu. UEFA je reagovala i kaznila je oba kluba.

Tako će Ljapi sledeću evropsku utakmicu igrati bez navijača, a uslovno je kažnjen sa još jednim mečom igranja pred praznim tribinama. Uz to, moraće da plati i novčanu kaznu od 50.000 evra zbog, kako se navodi, "rasističkog ponašanja navijača, njihovog ulaska na teren, ubacivanja predmeta i baklji i provokativnih poruka".

Mnogi su u Srbiji očekivali da UEFA "zažmuri" na ovo, ali ipak su kaznili tim iz Podujeva. Naravno, čini se da blaže nije moglo za sve što je viđeno.

Sa druge strane, Budućnost je kažnjena zatvaranjem severne tribine i moraće da plati ukupno 35.375 eura zbog rasističkog ponašanja navijača i ubacivanja predmeta na teren na prvom meču.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UEFA kaznila kosovski klub zbog isticanja zastave tzv. Velike Albanije

Izvor: B92, 27.Jul.2022

Fudbalski klub Ljapi kažnjen je zbog isticanja dela mape tzv. Velike Albanije u duelu sa Budućnošću u meču kvalifikacija za Ligu konferencija...Na spornom transparentu je prikazana teritorija Crne Gore od koje je polovina oduzeta u skladu sa onim što Albanci smatraju svojom teritorijom i porukom:.."Vi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.