U severnu Mitrovicu stigli kamioni s juga, nude robu na prodaju

Izvor: RTS, 01.Jul.2019, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U severnu Mitrovicu stigli kamioni s juga, nude robu na prodaju

U naselje Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici stigla su dva kamiona sa robom iz južnog dela grada.
Nudi se na prodaju voda, ulje, brašno, sredstva za higijenu i ostale namirnice. Izveštaču RTS-a prodavci su rekli da u prvih pola sata niko ništa nije kupio. Kraj kamiona prisutna je kosovska policija.

Kamioni su u Bošnjačku mahalu stigli posle najave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će vlasti u Prištini, u saradnji sa preduzećima, otvoriti "privremene maloprodajne objekte na severu KiM".
U znak protesta zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije, na severu Kosova i Metohije zatvorene su sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci s robom.
Građani su ovih dana pravili zalihe, a predsednik Udruženja privrednika na severu Kosova i Metohije Radoš Petrović kaže da će ova mera biti na snazi sve dok Priština ne ukine takse.
Petrović ističe da su upozoravali da ne mogu da posluju sa taksama i da je ovo iznuđeno stanje.

Iz Beograda poruka da čine sve kako bi pomogli Srbima.
Premijerka Ana Brnabić ističe da je trenutno stanje posledica svega što se dešavalo u prethodnih sedam meseci.
"Neverovatno je da dozvolite da u Evropi žive građani koji nemaju pravo da kupe namirnice samo zato što imaju etničku osnovu. To nije Evropa kojoj želim da pripadam i ja se ponovo nadam da će Evropa da reaguje. Videćemo šta ćemo dalje, ali ćemo u svakom trenutku biti spremni da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji", poručila je premijerka.
Danas je u Kosovskoj Mitrovici boravio ministar prosvete Mladen Šarčević i razgovarao sa rukovodstvom izmeštenog prištinskog Univerziteta. Preneo je da su pronašli neka rešenja da ublaže uticaj blokade dotoka srpske robe za potrebe studentskog centra. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STIGLI KAMIONI NA SEVER KOSOVA Nakon Haradinajeve najave stigla vozila iz južnog dela grada i NUDE ROBU NA PRODAJU

Izvor: Blic, 01.Jul.2019

U naselje Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici stigla su dva kamiona sa robom iz južnog dela grada, a na prodaju se nudi voda, ulje, brašno, sredstva za higijenu i ostale namirnice.

Nastavak na Blic...

Kamioni sa albanskom robom ponovo na SEVERU KOSOVA

Izvor: Press, 02.Jul.2019, 13:47

Kamioni sa albanskom robom i danas su došli u Bošnjačku mahalu, u severnom delu Kosovske Mitrovice, prenela je RTS. . Foto:blic. Niko od Srba koji žive u severnom delu ne kupuje robu koja je u kamionima stigla oko 11 sati...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.