Kamioni sa albanskom robom ponovo na SEVERU KOSOVA

Izvor: Press, 02.Jul.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamioni sa albanskom robom ponovo na SEVERU KOSOVA

Kamioni sa albanskom robom i danas su došli u Bošnjačku mahalu, u severnom delu Kosovske Mitrovice, prenela je RTS.
Foto:blic
Niko od Srba koji žive u severnom delu ne kupuje robu koja je u kamionima stigla oko 11 sati iz južnog dela Kosovske Mitrovice.
Kako prenose "Novosti", vozači koji su dovezli kamione nisu želeli da kažu ko ih je i zbog čega poslao.

U kamionima su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kao i juče, osnovne životne namirnice - brašno, ulje, so, flaširana voda i sredstva za higijenu.
Prema najavama kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će otvoriti privremene veleprodaje zajedno sa kosovskim trgovcima, u Bošnjačku mahalu su juče popodne dovezena dva kamiona sa robom za prodaju.


Foto: kancelarija za KIM / Tanjug
Nudili su vodu, ulje, brašno, sredstva za higijenu, zadržali su se par sati, a prodavci na kamionima su rekli da Srbi nisu pokazivali interesovanje da trguju.
Sve srpske radnje na severu KiM su od juče zatvorene do daljeg, a privrednici su se na ovaj potez odlučili zbog toga što su onemogućeni da rade nakon što je Priština uvela takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije.
Srpski privrednici, koji od juče ne otvaraju svoje radnje, najavili su za danas sastanak na kojem će doneti odluku o daljim koracima.
Kako javlja Tanjug, u Bošnjačkoj mahali ima i policije koja obezbeđuje kamione sa juga Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.