U Kosovskoj Kamenici samo prepodnevna nastava

Izvor: Blic, 20.Jan.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kosovskoj Kamenici samo prepodnevna nastava

Načelnik školske uprave za Kosovsko-pomoravski okrug Branislav Zdravković izjavio je da je drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama, u kojima se nastava izvodi na srpskom jeziku, danas počelo bez problema.

On je agenciji Beta rekao da je u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Šilovu kod Gnjilana zbog neplaćenih računa isključena struja ali se nastava za sada odvija.

Zdravković je kazao da će u drugom polugodištu učenici osnovnih i srednjih škola u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opštini Kosovska Kamenica nastavu pohađati samo u prvoj smeni, a da je u planu da tako bude i u školama u opštinama Gnjilane, Vitina i Novo Brdo.

Prema njegovim rečima, odluka da se nastava drži samo u prepodnevnoj smeni doneta je da bi se ispunili uslovi da školski čas traje 45 minuta, kao i da nastavnici i profesori mogu da organizuju i dodatne aktivnosti.

"Do sada su časovi u svim školama u Kosovskom pomoravlju trajali po 40 minuta a od danas u školama u opštini Kosovska Kamenica traju po 45 minuta. Trebalo bi da se u toku drugog polugođa ispune uslovi da se nastava izvodi samo pre podne i u školama ostalih opština Kosovskog pomoravlja", kazao je Zdravković.

On je rekao da će organizovanje nastave samo u prepodnevnoj smeni doneti i uštede u grejanju i računima za struju a učenici će od završetka nastave imati sat vremena do organizovanog prevoza, što je vreme u kome prosvetni radnici mogu da organizuju dodatne aktivnosti.

Zdravković je rekao i da je "bezbednosna situacija za učenike koji putuju do škola malo bolja u odnosu na ranije godine".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.