Tzv. država Kosovo zabranila ulaz meda i krompira iz Severne Makedonije

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tzv. država Kosovo zabranila ulaz meda i krompira iz Severne Makedonije

Ministar trgovine i industrije tzv. Kosova, Endrit Šalja, saopštio je da je to ministarstvo od petka uvelo zabranu "uvoza" krompira i meda iz Severne Makedonije Ministar trgovine i industrije tzv. Kosova, Endrit Šalja, saopštio je da je to ministarstvo od petka uvelo zabranu "uvoza" krompira i meda iz Severne Makedonije, kao odgovor na mere koje je Skoplje preduzelo prema nekim proizvodima sa tzv. Kosova, prenela je prištinska Koha.Šalja u saopštenju dostavljenom medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kaže da je od juna ove godine, kada je Severna Makedonija uvela Prištini tarife na proizvode od ribe, podnosio više žalbi Sekretarijatu CEFTA i makedonskom ministru ekonomije, ali da do danas nije dobio odgovor.S obzirom na to da dva meseca nije dobio odgovor bio je dužen da donese ovu meru kako bi "zaštitio interese Kosova, kosovskih proizvoda" i najavio preduzimanje drugih radnji u skladu sa zakonom.PROČITAJTE JOŠ: Gaši o taksama protiv Srbije: Nisu uticale na budžet tzv. Kosova, ovo je politička odluka"Danas sam odlučio da uvedem recipročne mere za proizvode iz Severne Makedonije koji se uvoze na tzv. Kosovo i da zabranim ulazak određenih proizvoda da bi primorao Republiku Severnu Makedoniju da ima jednak tretman za kosovske proizvode koji se izvoze u tu državu", naveo je Šalja.Ako se, kako kaže, ovakav tretman kosovske robe nastavi, Priština će preduzeti i druge mere ne samo prema Severnoj Makedoniji, već i prema drugim državama."Od sada nijedan kosovski proizvod koji se izvozi u inostranstvo neće imati nejednak tretman “, rekao je Šalja.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Velika Britanija podržava kosovsko ministarstvo odbrane"

Izvor: B92, 16.Avg.2019

Priština -- Odlazeći ambasador Velike Britanije u Prištini Ruri O`Konel razgovarao je s ministrom odbrane KiM Rustemom Berišom...Tom prilikom je ocenio da su "Kosovske bezbednosne snage jedan od uspeha Kosova posle rata", prenela je Koha. O`Konel je, kako se navodi, rekao da su te snage izgrađene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.