Velika Britanija podržava kosovsko ministarstvo odbrane

Izvor: B92, 16.Avg.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Velika Britanija podržava kosovsko ministarstvo odbrane"

Priština -- Odlazeći ambasador Velike Britanije u Prištini Ruri O`Konel razgovarao je s ministrom odbrane KiM Rustemom Berišom.

Tom prilikom je ocenio da su "Kosovske bezbednosne snage jedan od uspeha Kosova posle rata", prenela je Koha. O`Konel je, kako se navodi, rekao da su te snage izgrađene kao, kako je rekao, "institucija zasnovana na zaslugama i profesionalizmu".

Potvrdio je, dodaje se, opredeljenost Velike Britanije da i u buduće podržava kosovsko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane i KBS.

U saopštenju, koje prenosi Koha, stoji da su O`Konel i Beriša razgovarali o napretku ostvarenom u sprovođenju sveobuhvatnog plana tranzicije KBS i, kako se navodi, bezrezervnoj podršci Velike Britanije u obrazovanju i obuci pripadnika tih snaga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.