Tzv. država Kosovo zabranila ulaz meda i krompira iz Severne Makedonije

Tanjug

16. 08. 2019. u 15:10

Ministar trgovine i industrije tzv. Kosova, Endrit Šalja, saopštio je da je to ministarstvo od petka uvelo zabranu "uvoza" krompira i meda iz Severne Makedonije

Тзв. држава Косово забранила улаз меда и кромпира из Северне Македоније

Foto EPA

Ministar trgovine i industrije tzv. Kosova, Endrit Šalja, saopštio je da je to ministarstvo od petka uvelo zabranu "uvoza" krompira i meda iz Severne Makedonije, kao odgovor na mere koje je Skoplje preduzelo prema nekim proizvodima sa tzv. Kosova, prenela je prištinska Koha.


Šalja u saopštenju dostavljenom medijima kaže da je od juna ove godine, kada je Severna Makedonija uvela Prištini tarife na proizvode od ribe, podnosio više žalbi Sekretarijatu CEFTA i makedonskom ministru ekonomije, ali da do danas nije dobio odgovor.


S obzirom na to da dva meseca nije dobio odgovor bio je dužen da donese ovu meru kako bi "zaštitio interese Kosova, kosovskih proizvoda" i najavio preduzimanje drugih radnji u skladu sa zakonom.

PROČITAJTE JOŠ: Gaši o taksama protiv Srbije: Nisu uticale na budžet tzv. Kosova, ovo je politička odluka


"Danas sam odlučio da uvedem recipročne mere za proizvode iz Severne Makedonije koji se uvoze na tzv. Kosovo i da zabranim ulazak određenih proizvoda da bi primorao Republiku Severnu Makedoniju da ima jednak tretman za kosovske proizvode koji se izvoze u tu državu", naveo je Šalja.


Ako se, kako kaže, ovakav tretman kosovske robe nastavi, Priština će preduzeti i druge mere ne samo prema Severnoj Makedoniji, već i prema drugim državama.


"Od sada nijedan kosovski proizvod koji se izvozi u inostranstvo neće imati nejednak tretman “, rekao je Šalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Миле Транзиција

16.08.2019. 18:25

А кад ће Српска држава да почне са постављањем питања о примени резолуције 1244? И признати да је то окупирана Српска територија? Или то несме ни да помене!!!! Макар нико од званичних политичара!!!!

realist.

16.08.2019. 18:28

Onda prekinite sa idiotima svaku politicki delatnost po svim pitanjim, a najvaznije ne dozvoliti Bagre da komanduju nedajte im nista onda neka vide kad su stomaci prazni.,

Mija Pećanac

16.08.2019. 18:45

Strašno brate ,samo da još zabrane lupanje gluposti onda bi bilo mirno u regionu.

Komsija iz daleka

16.08.2019. 19:24

Nije Kosovo tzv. drzava, jer tako rade ozibljne drzave, na mere odgovaraju kontramerama po principu reciprociteta. Srbija je tzv. drzava, jer joj udaraju banane i Kosovo, i Severna Makedonija, i Montenegro, a drzava ni da zucne, a kamoli da uvede kontramere.

VAZNO JE DA PROTOK ZAJEDNICKOG BRENDA FUNKCIONISE

17.08.2019. 11:12

ZA TO SE POBRINUO NATO, koji cuva put droge, pardon svile, koji se proteze do Avganistana, pa sve do Montenegra, odakle se grana prema ostalim deloma evrope.