Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac: Pokušao sam da predočim bojazan za spomenike na Kosovu

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da je svako ministarstvo angažovano zbog mogućnosti prijema Kosova u Unesko i da je on poslao pisma ministrima kulture zemalja članica Uneska, kako bi glasali protiv toga.

"Mi ćemo do 18. novembra uraditi sve što je u našoj moći da svima predočimo vrlo opravdanu bojazan za spomenike koje je Unesko stavio na listu, ali i za spomenike koji nisu na toj listi", kazao je Tasovac gostujući na televiziji B92.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Upitan zašto nisu ispoštovani rokovi za otvaranje muzeja koje je sam zadao, Tasovac je kazao da je bitno da sredstva za rekonstrukciju Muzeja savremene umetnosti "nisu završila ni u čijem džepu" i da je bolje da u slučaju kada se naslute neke malverzacije rok bude pomeren.

Upitan zašto je policija bila ispred Muzeja savremene umetnosti kada je održan protest zbog toga što otvaranje muzeja kasni, ministar je kazao da je policija radila svoj posao, a da je on razočaran jer nezavisna kulturna scena na sastanku u Ministarstvu nije pomenula takvu opciju, ali je pohvalio to što je skup prošao mirno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tasovac: Bojazan za spomenike na Kosovu

Izvor: Akter, 23.Okt.2015

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da je svako ministarstvo angažovano zbog mogućnosti prijema Kosova u Unesko i da je on poslao pisma ministrima kulture zemalja članica Uneska, kako bi glasali protiv toga.."Mi ćemo do 18. novembra uraditi sve što je u našoj moći da...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.