Tadić sa Merkelovom 23. avgusta

Izvor: S media, 17.Avg.2011, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sa Merkelovom 23. avgusta

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se u utorak, 23. avgusta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Poseta Merkelove pripremana se od februara i nije vezana za nedavna dešavanja na severu Kosova, izjavio juče Božidar Đelić.

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se u utorak, 23. avgusta, u Palati ''Srbija'' sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja će boraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Posle svečanog dočeka Merkelove, Tadić će s nemačkom kancelarkom prvo voditi razgovore u četiri oka, nakon čega će biti održan sastanak delegacija dve zemlje, a zatim će zajedno obratiti novinarima.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Ðelić rekao je juče da je poseta Merkelove pripremana od februara i da nije vezana za nedavna dešavanja na severu Kosova.

On je istakao da je veoma važno da Srbija dobije podršku Nemačke, kako u kontekstu svih tih događaja, tako i za naše sledeće korake na evropskom putu.

Vesna Pešić: Prihvatiti specijalni status za sever Kosova

Tadić i Van Rompej otvaraju srpski Davos

Sarkozi i Merkel za zajedničku ekonomsku vladu evrozone

Potpredsednik Ðelić je precizirao da će nemačka kancelarka tokom posete Srbiji biti upoznata sa svim što je do sada urađeno na polju evropskih integracija.

"Predočićemo sve, od završetka saradnje sa Haškim tribunalom, preko ispunjenja Akcionog plana vlade za priključenje EU, do napora Beograda da uspešno vodi dijalog sa Prištinom. U tom kontekstu zna se koje su crvene linije koje Srbija neće preći", istakao je Ðelić.

On je takođe podsetio da je Nemačka zainteresovana za ulaganje u ovaj region.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Boris Tadić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TADIĆ SA MERKELOVOM 23. AVGUSTA

Izvor: Kurir, 17.Avg.2011

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se u utorak, 23. avgusta, sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja će boraviti u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, saopštio je Kabinet predsednika Srbije...Posle svečanog dočeka Merkelove, Tadić će s nemačkom kancelarkom u Palati "Srbija"...

Nastavak na Kurir...

Merkelova se sreće i sa Ružicom Đinđić

Izvor: Blic, 18.Avg.2011, 03:05

Nemačka kancelarka Angela Merkel će se u Beogradu sresti i sa udovicom pokojnog premijera Zorana Đinđića, Ružicom, i sa stipendistima Fonda „Dr Zoran Đinđić“...Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se u utorak, 23. avgusta, sa nemačkom kancelarkom, a posle svečanog dočeka, Tadić će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.