TAJ FILM NEĆE GLEDATI Žestoka reakcija Beograda na prljavu igru Prištine: Srbi neće dozvoliti da im Kurti nametne svoj jaram

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 21:41

"TAJ FILM NEĆE GLEDATI" Žestoka reakcija Beograda na prljavu igru Prištine: "Srbi neće dozvoliti da im Kurti nametne svoj jaram"

Danas je Kurti optužio specijalizovanu britansku kompaniju “Henderson” da švercuje dinare na Kosmetu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da Srbi sa Kosova ne žele propagandu lažnog premijera Aljbina Kurtija, već svoje plate i penzije koje su mukotrpno zaradili, a koje im vlast u Prištini otima pokušavajući da ukine srpski dinar.

- Dok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kurti Srbima ukida platni promet i socijalna davanja, dok im zatvara ambulante i opštine, dok ih njegova vlast prebija i upucava, Kurtijeva tragikomična video-obraćanja neće nikoga naterati da mu poveruju, niti da mu se povinuju. Taj film Kurti neće gledati - poručio je Petković povodom obraćanja Kurtija na srpskom jeziku.

On je dodao da britanska kompanija Henderson godinama prevozi novac na Kosmet.

- Svojoj uobičajenoj bezočnoj tiradi laži i dezinformacija Aljbin Kurti je danas otišao najdalje optužujući specijalizovanu britansku kompaniju “Henderson”, da švercuje srpsku valutu. Da budem sasvim precizan, “Henderson” godinama, prema striktnim procedurama, prevozi dinare na Kosovu i Metohiji, a u pokrajini je angažovan kao podrška misiji Ujedinjenih nacija još 2000. godine - naglasio je Petković.

Kako je dodao, nikakve džakove sa parama Beograd ne prevozi na Kosmet, već vrši legalan transport novca preko Narodne banke Srbije, svojim građanima za socijalna davanja, za plate i penzije, za lečenje i školovanje.

- Pomenuti novac Srbi primaju preko svojih računa koje imaju u banci Poštanska štedionica, tako da je apsolutna laž kada Kurti kaže da Srbi nemaju tekuće račune.  Ono što Kurti pokušava da sakrije je činjenica da se sada Srbi prisiljavaju da otvaraju račune u prištinskim bankama, jer je to način da se ukine platni promet u dinarima, na šta Priština nema pravo - dodao je Petković.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj svega što Kurti sada čini je da ekonomskim iscrpljivanjem i neizvesnošću natera Srbe sa Kosmeta na odlazak, kako bi do kraja sproveo politiku etničkog čišćenja, što, kako navodi, Beograd nikada neće dozvoliti, kao što nikada neće ostaviti svoj narod na cedilu, niti dopusti da srpski narod ostane bez svojih primanja.

- Isto tako ni Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da im Kurti nametne svoj jaram, jer su izdržali velika iskušenja, pa će izdržati i ovaj zulum - zaključio je Petković.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo Online
Pogledaj vesti o: Penzija,   Dinar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.