Stojanović: Biće formiran Specijalni sud za OVK

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2015, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Biće formiran Specijalni sud za OVK

Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović izjavio je danas da će Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu biti formiran, te da će skupština zasedati onoliko puta koliko to bude potrebno.

On je na RTS-u rekao da je za sve poslanike bilo veliko iznenađenje neizglasavanje amandmana za promenu ustava što je preduslov za formiranje Specijalnog suda i najavljuje novu sednicu na kojoj će se iznova raspravljati o ovom sudu.

"Ono što je premijer (Isa) Mustafa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao da će obaveza koja je preuzeta, a to je formiranje suda, biti i ispunjena. Koliko će to biti pokušaja, to ćemo videti. Mi ćemo podržati tu incijativu kao što smo i do sada podržavali sve što je u vezi sa sudom", kaže Stojanović.

Ukoliko se ne postigne dogovor o sudu, Stojanović tvrdi da to može voditi destabilizaciji Kosova i ističe da će razgovarati sa predstavnicima Kfora da se poveća bezbednost naročito zbog Vidovdana.

Stojanović je, govoreći o Briselskom sporazumu, rekao da je formiranje Zajednice srpskih opština prioritet, dodajući da očekuje da budući pregovori neće biti laki, ali da u potpunosti ima poverenja u pregovarački tim na celu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vucićem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojanović: Biće formiran Specijalni sud za OVK

Izvor: B92, 27.Jun.2015

Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović izjavio je da će Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu biti formiran...On je na RTS-u rekao da je za sve poslanike bilo veliko iznenađenje neizglasavanje amandmana za promenu ustava što je preduslov za formiranje Specijalnog suda i najavljuje...

Nastavak na B92...

"Usaglasiti stavove i osnovati Specijalni sud"

Izvor: B92, 27.Jun.2015

Premijer Kosova Isa Mustafa rekao je da će ponovo biti razmatrani amandmani za promenu Ustava koji se odnose na osnivanja Specijalnog suda za zločine OVK...Mustafa je, na sednici kosovske vlade, rekao da zajedno sa opozicijom treba usaglase stavove za osnivanje Specijalni suda..."U narednim danima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.