Stejt department: Nije savršeno na Kosovu ali ima poboljšanja

Izvor: Blic, 04.Apr.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department: Nije savršeno na Kosovu ali ima poboljšanja

Direktor Kancelarije Stejt departmenta za južnu i centralnu Evropu Džonatan Mur izjavio je danas da uslovi na Kosovu još nisu savršeni ali da može da se vidi da se situacija poboljšava.

"Uslovi još nisu savršeni, ali može da se vidi i sa novim gradonačelnicima na Kosovu da se situacija poboljšava", rekao je Mur agenciji Beta u Prištini.

On je to rekao na pitanja šta će Vlada SAD uraditi da se raseljeni Srbi vrate na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo i da im se vrati oduzeta imovina.

Mur je dodao da je Vlada SAD u kontaktu sa svi političkim liderima i da na Kosovu ima puno rezultata dijaloga u Briselu i da se ti rezultati vide i na Kosovu i u Srbiji.

On je dodao da "svaki dan ima sve više napretka" i da SAD ima diplomatsku ulogu da pruži podršku svima na Kosovu.

Mur i ambasadorka SAD na Kosovu Trejsi Džejkobson sastali su se danas u Prištini sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem i ministrom za povratak Daliborom Jevtićem.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tači sve bliži Hagu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2014, 13:01

Osnivanje specijalnog suda u Hagu koji bi procesuirao zločine o kojima se govori u izveštaju Dika Martija sve je realnije. To je potvrdio i direktor Kancelarije Stejt departmenta za jugoistočnu Evropu Džonatan Mur, izjavivši da se trenutno utvrđuje format suda i da će on raditi van Kosova...Dogovor...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.