Srpska lista: Antisrpske akcije Prištine ugrožavaju mir i bezbednost Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Antisrpske akcije Prištine ugrožavaju mir i bezbednost Srba

Srpska lista najoštrije osuđuje maltretiranje zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva i zloupotrebu policije u svrhu političkog inženjeringa na izborima zakazanim za 6. oktobar.

"Ova brutalna demonstracija sile uz noćašnji napad i podmetanje požara u srpskoj kući u Klini predstavljaju još jedan vid pritiska Prištine na Srpsku listu i čitav srpski narod na Kosovu i Metohiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od čega treba da profitiraju pojedini srpski političari lojalni Prištini", navela je Srpska lista u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Srpska lista smatra da je reč antisrpskim akcijama koje najdirektnije ugrožavaju mir, bezbednost i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, ali istovremeno pokazuje i sraman odnos institucija koje bi trebale da se staraju o bezbednosti građana. "Ono što režim u Prištini nikako da shvati, da ni pod policijskom prisilom Srbe na Kosovu i Metohiji neće moći da natera da glasaju za stranke koje su službi albanskih interesa i nacionalnog projekta", navodi se u saopštenju uz poruku da ni Srpska lista ni njeni birači neće biti zastrašeni ovakvim antidemokratskim i necivilizacijskim postupanjem.

Dvadesetak policajaca je sa pet vozila sprovelo danas Kozareva do administrativnog prelaza Končulj sa obrazloženjem da predstavnici državnih organa Srbije nisu poželjni na kosovskim izborima. Kozareva su prištinski policajci zaustavili na putu od Raniluga ka Novom Brdu i primorali ga da napusti našu južnu pokrajinu, saopštila je ranije Kancelarija za KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpska lista: Antisrpske akcije Prištine ugrožavaju mir

Izvor: RTS, 27.Sep.2019

Srpska lista najoštrije osuđuje maltretiranje zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva i zloupotrebu policije u svrhu političkog inženjeringa na izborima zakazanim za 6. oktobar. . "Ova brutalna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.