Srbija kupuje Komercijalnu banku u Srpskoj, Crnoj Gori i Kosovu

Izvor: Capital.ba, 17.Jun.2021, 14:36

Srbija kupuje Komercijalnu banku u Srpskoj, Crnoj Gori i Kosovu

BANJALUKA – Banka Poštanska štedionica iz Srbije zainteresovana je za kupovinu Komercijalne banke Banjaluka i pismo namjere o tome već je upućeno u Ljubljanu –  NLB Grupi koja je vlasnik matične Komercijalne banke Beograd, saznaje portal CAPITAL. Foto: kombank-bl.com Pored Komercijalne banke u Banjaluci, Poštanska štedionica je zainteresovana i za kupovinu Komercijalne banke u Crnoj Gori i na Kosovu, a ministar finansija Srbije je već dao saglasnost da se ide u pomenutu kupovinu. „NLB >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je spremna da proda sve dijelove Komercijalne banke, osim onog u Srbiji, i to za knjigovodstvenu cijenu. Međutim, Poštanska štedionica u pregovorima ponudila 60 odsto knjigovodstvene vrijednosti. Pismo namjere je poslato u Sloveniju“, naveo je izvor CAPITAL-a upućen u taj posao. Iako je, nakon što je NLB kupila Komercijalnu banku, pominjano njihovo spajanje, u NLB su zaključili da im je to rizično i da žele samo Komercijalnu banku u Srbiji. S druge strane, vlast u Srbiji smatra da im je strateški interes da i preko bankarskog sektora zadrže uticaj u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Kosovu. Poštanska štedionica je u vlasništvu Srbije koja ima 79,01 odsto akcija, JP Pošta Srbije (19,95%), Republičkog fonda PIO (1,01%) i Fonda za razvoj Republike Srbije (0,03%). CAPITAL: S. Šurlan Чланак Srbija kupuje Komercijalnu banku u Srpskoj, Crnoj Gori i Kosovu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

SRBIJA KUPUJE KOMERCIJALNU U REGIONU Nova strategija Poštanske štedionice

Izvor: Blic, 18.Jun.2021, 09:26

Banka Poštanska štedionica zainteresovana je za kupovinu Komercijalne banke Banjaluka i pismo o namerama već je upućeno u Ljubljanu – NLB Grupi, koja je vlasnik matične Komercijalne banke Beograd, saznaje portal Capital.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.