Skupština Kosova sutra bira novu Vladu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2020, 12:06

Skupština Kosova sutra bira novu Vladu

Sednica kosovskog parlamenta na kojoj će se glasati o novoj vladi na čelu sa Avdulahom Hotijem biće održana sutra u 11 časova, saopštio je šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši.

On nije mogao da kaže da li će svi poslanici iz redova njegove stranke glasati za novu vladu, ali je rekao da imaju dovoljan broj glasova za izbor Hotija.

Takođe nije hteo da komentariše i neke od izjava poslanika iz drugih stranaka da neće glasati za izbor nove >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vlade.

"Sednica je zakazana, svaki poslanik glasa na osnovu ubeđenja, bilo da ih ima 60 ili 70 biće odlučeno sutra", rekao je Gaši komentarišući odluku Predsedništva Skupštine Kosova o zakazivanju sednice.

Upitan o koalicionim sporazumima, Gaši je rekao da će ih sve objaviti budući premijer, ne precizirajući da li će to učiniti pre ili posle izglasavanja vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: Glas za vladu Hotija je glas za Kosovo

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2020, 10:37

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova, koja je deo koalicije za novu vladu, Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je glas za novu Vladu na čelu sa Avdulahom Hotijem iz Demokratskog saveza Kosova (DSK), glas za Kosovo..."Skupština Kosova danas glasa o novoj vladi, što je od vitalnog značaja za zemlju....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.