Situacija na Kosovu je veoma opasna

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2016, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Situacija na Kosovu je veoma opasna"

Situacija na Kosovu je veoma opasna zbog upotrebe nasilja u političke svrhe, izjavio je ambasador Velike Britanije na Kosovu Rori Okonel.

- Demokratsko je pravo opozicije da se suprotstavi međunarodnim sporazumima i treba da postoje glasovi koji kritikuju, ali se po meni to ne može tražiti silom - rekao je on u emisiji "Monitor" na RTK.

Opozicija nastoji da formira vladu i to se događa u svakoj zemlji, ali postoji rizik pošto Kosovo nije stara demokratija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << postoji kultura koja se sada gradi, politička kultura i kultura demokratije, kazao je on, dodajući da upotreba nasilja u političke svrhe izaziva više problema nego što ih rešava.

- Ja sam optimista da će izabrani predstavnici naroda da preuzmu odgovornost da izađu iz ove situacije. Veoma je važno za Kosovo da preuzme odgovornost - rekao je Okonel .

Ambasador Okonel je dodao da vlada treba da uradi sve što može da objasni sporazum o Zajednici srpskih opština.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.