Britanski ambasador: Situacija na Kosovu je opasna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2016, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ambasador: Situacija na Kosovu je opasna

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Rori O'Konel ocenio je sinoć da je situacija na Kosovu izuzetno opasna zbog nasilja u politici.

Ambasador je za Radio-televiziju Kosova izjavio da je demokratsko pravo da se opozicija suprostavi međunarodnim sporazumima i da treba da postoje različiti stavovi.

"Međutim, za mene se to ne može tražiti nasiljem. Neprihvatljivo je da se kaže ili će biti prihvaćen moj zahtev ili ću koristiti nasilje dok se moj zahtev ne prihvati", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je O'Konel.

Ambasador je rekao da nije ništa neobično da opozicija traži da formira vladu, jer se to događa u svakoj zemlji. Međutim, postoji opasnost pošto Kosovo nije stara demokratija i ima demokratsku kulturu koja se tek izgrađuje.

"Ali, za mene upotreba nasilja za političke ciljeve stvara mnogo više problema nego što ih rešava. Ja sam optimista da će izabrani predstavnici naroda preduzeti odgovornost da izađu iz ovakve situacije. Izuzetno je značajno da Kosovo preuzme odgovornost", rekao je britanski ambasador.

Prema njemu, vlada je dužna da učini sve što je moguće da građanima objasni suštinu sporazuma o Asocijaciji/Zajednici opština sa srpskom većinom i o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom. O'Konel je dodao da je sporazum o ZSO imao za cilj rasformiranje paralelnih struktura Srbije na Kosovu, te taj sporazum nije u korist Srbije ili nekog drugog.

359
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Situacija na Kosovu je veoma opasna"

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2016

Situacija na Kosovu je veoma opasna zbog upotrebe nasilja u političke svrhe, izjavio je ambasador Velike Britanije na Kosovu Rori Okonel...- Demokratsko je pravo opozicije da se suprotstavi međunarodnim sporazumima i treba da postoje glasovi koji kritikuju, ali se po meni to ne može tražiti silom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.