Sinod SPC nije raspravljao o Kosovu i vanrednom saboru

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinod SPC nije raspravljao o Kosovu i vanrednom saboru

Beograd -- Sveti arhijerejski sinod SPC na sednici održanoj u četvrtak, 30. avgusta, u Beogradu nije raspravljao o sazivanju vanrednog Svetog arhjereskog sinoda.

Nije raspravljao a ni o tome da li bi najviše crkveno telo trebalo da raspravlja o Kosovu, piše "Politika" u izdanju od petka.

Protekle nedelje mediji su objavili da će SPC na jesen održati vanredno zasedanje i razgovarati o aktuelnoj situaciji na Kosovu, ali sagovornici "Politike" iz vrha SPC-a rekli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se u ovom trenutku tako nešto ne razmatra.

Većina sagovornika navodi da ne želi da SPC pravi ishitrene korake i da je u ovom trenutku rano govoriti o tome hoće li se tema Kosovo ponovo naći pred velikodostojnicima SPC.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Politika: Sinod nije raspravljao o Kosovu i vanrednom saboru

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018, 07:36

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve na sednici održanoj u četvrtak, 30. avgusta, u Beogradu, nije raspravljao o sazivanju vanrednog Svetog arhjereskog sinoda, a ni o tome da li bi najviše crkveno telo trebalo da raspravlja o Kosovu, piše "Politika"...Nedavno su mediji objavili da će...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.