Sinod SPC nije raspravljao o Kosovu i vanrednom saboru

Sveti arhijerejski sinod SPC na sednici održanoj u četvrtak, 30. avgusta, u Beogradu nije raspravljao o sazivanju vanrednog Svetog arhjereskog sinoda.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.08.2018.

23:35

Sinod SPC nije raspravljao o Kosovu i vanrednom saboru
Foto: Thinkstock

Nije raspravljao a ni o tome da li bi najviše crkveno telo trebalo da raspravlja o Kosovu, piše "Politika" u izdanju od petka.

Protekle nedelje mediji su objavili da će SPC na jesen održati vanredno zasedanje i razgovarati o aktuelnoj situaciji na Kosovu, ali sagovornici "Politike" iz vrha SPC-a rekli su da se u ovom trenutku tako nešto ne razmatra.

Većina sagovornika navodi da ne želi da SPC pravi ishitrene korake i da je u ovom trenutku rano govoriti o tome hoće li se tema Kosovo ponovo naći pred velikodostojnicima SPC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: