Politika: Sinod nije raspravljao o Kosovu i vanrednom saboru

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika: Sinod nije raspravljao o Kosovu i vanrednom saboru

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve na sednici održanoj u četvrtak, 30. avgusta, u Beogradu, nije raspravljao o sazivanju vanrednog Svetog arhjereskog sinoda, a ni o tome da li bi najviše crkveno telo trebalo da raspravlja o Kosovu, piše "Politika".

Nedavno su mediji objavili da će SPC na jesen održati vanredno zasedanje i razgovarati o aktuelnoj situaciji na Kosovu, ali sagovornici "Politike" iz vrha SPC rekli su da se u ovom trenutku tako nešto ne razmatra.

Većina sagovornika navodi da ne želi da SPC pravi ishitrene korake i da je u ovom trenutku rano govoriti o tome hoće li se tema Kosova ponovo naći pred velikodostojnicima SPC.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Bez Sabora SPC o Kosovu

Izvor: Mondo, 31.Avg.2018

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve nije raspravljao o sazivanju vanrednog Svetog arhijerejskog sabora, a samim tim ni o tome da li bi najviše crkveno telo trebalo da raspravlja o Kosovu, piše danas Politika...Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija..List podseća da se proteklih dana...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.