Izvor: TvojPortal.com, 04.Okt.2012, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin bivšeg ministra upisao farmaciju iako je 178. ispod crte

Tvoj portal   Studenti Farmaceutskog fakulteta u Beogradu našli su se u utorak u čudu kada su videli da je sin doskorašnjeg ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića, Vasilije, upisan na taj fakultet iako se po ostvarenim rezultatima prijemnog ispita našao na 178. mestu ispod crte, to jest ukupno je zauzeo 423. mesto.


Goran Bogdanović: Sin mi nije bio previše ispod crte
Vasilije, Bogdanovićev sin, prepoznat je među ovogodišnjim brucošima na >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << jučerašnjim predavanjima uprkos tome što se prema rezultatima prijemnog ispita našao na 423. mestu odseka farmacija, na kojem se inače prima 245 studenata.
Vasilije Bogdanović je, sudeći prema konačnoj rang-listi studenata za ovaj odsek, imao čak 23 boda manje od poslednjeg primljenog kandidata. Pored toga, Farmaceutski fakultet nije proširio kvotu za upis, što znači da su studenti ispod crte mogli da se upišu samo pod uslovom da neko od primljenih kandidata odustane ili u Bogdanovićevom slučaju - njih 178.

- Prema preporuci Komisije za akreditaciju, nismo smeli da povećavamo broj primljenih kandidata. Ove godine je na odseku farmacije upisano 200 budžetskih i 45 samofinansirajućih brucoša, dok je na odseku medicinske biohemije upisano 50 budžetskih i 15 samofinansirajućih studenata - kažu u studentskoj službi Farmaceutskog fakulteta, uz ukazivanje da „nisu nadležni da komentarišu slučaj Vasilija Bogdanovića“.
Tokom jučerašnjeg dana pokušali smo da dođemo do nove dekanke Farmaceutskog fakulteta prof. dr Zorice Vujić, ali nam je njena sekretarica rekla da je dekanka na sastancima van zgrade i da se na fakultet neće vraćati do kraja dana. Student prodekan ovog fakulteta Jelica Rogić odgovara da nije čula za taj slučaj i da, s obzirom na to da Farmaceutski upisuje relativno mali broj studenata, nikada nije bilo sličnih malverzacija.

Goran Bogdanović potvrdio je za „Blic“ da je Vasilije upisan na taj fakultet, ali negira da je u to umešao prste neki od njegovih prijatelja.

- Nisam imao nikakvu vezu. Dete je polagalo prijemni ispit i upisalo se na fakultet. Nije bio mnogo ispod liste. Ne znam. Sigurno su produžavali listu primljenih - kaže Bogdanović za „Blic“. 
Izvor:blic.rs

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Bivši ministar ponosan na sina koji je upisao fakultet iako je bio 178. ispod crte

Izvor: Njuz.net, 04.Okt.2012

. . Novi student svojim kolegama vratio veru u fakultet.. . . BEOGRAD 4. oktobar 21012, (Njuz) -Bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je prethodnih dana imao puno razloga za zadovoljstvo. Njegov sin Vasilije, uspeo je da upiše Farmaceutski fakultet, iako je posle prijemnog ispita...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.