Šešelj: Novac za antisprske NVO preusmeriti na kulturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 15:55

Šešelj: Novac za antisprske NVO preusmeriti na kulturu

Srpska radikalna stranka (SRS) zatažila je danas da se umesto za nevladine organizacije koje zastupaju antisrpske i antidržavne interese, promovišu nezavisnost Kosova ili navodni genocid u Srebrenici, novac preusmeri na kulturu.

"Država sa više od 10 milijardi dinara finansira rad NVO, NVO koje promovišu kosovsku nezavisnost, navodni genocid u Srebrenici i skrnave naše nacionalne simbole. Umesto što više od 10 milijardi svake godine iz bužeta ide na finansiranje antisrpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NVO, taj novac treba preusmeriti na obnovu nacionalne kulture - na finansiranje Matice srpske i Srpske književne zadruge", naveo je funcioner radikala Aleksandar Šešelj.

On je dodao da Srbija što pre mora da prestane da finansira antisrpske i antidržavnih nevladinih organizacija.

Ta sredstva treba preusmeriti na programe koji promovišu nacionalnu kulturu koja je u Srbiji decenijama zapostavljana, ponavljaju iz SRS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.