Samoopredeljenje teži da jednog dana Albanci glasanjem odluče o nacionalnom ujedinjenju

Izvor: B92, 12.Mar.2021, 15:00

"Samoopredeljenje teži da jednog dana Albanci glasanjem odluče o nacionalnom ujedinjenju"

Boiken Abazi kaže da samoopredeljenje teži da "jednog dana Albanci na Kosovu i u Albaniji odluče glasanjem da li žele nacionalno ujedinjenje", piše Reporteri.

Bojken Abazi, predsednik Samoopredeljenja u Albaniji, u intervjuu za "Juronjuz Albanija" rekao je da je jedan od prvih zadataka kojima će se poslanici Samoopredeljenja baviti da učine transparentnim ono što se dogodilo sa 140 sporazuma potpisanih od 2006. godine između Kosova i Albanije.

"Želimo da konkretnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koracima vidimo gde su ovi sporazumi zastali, kako bi jednog dana Albanci na Kosovu i u Albaniji mogli da glasaju i sami odluče da li žele albansko-kosovsku uniju", rekao je Abazi. koji je i kandidat ovog pokreta za region Tirane na parlamentarnim izborima.

On je dodao da će Pokret Samoopredeljenje učestvovati i na narednim izborima i da ima za cilj da se takmiče sa maksimalnim brojem kandidata u svim regionima Albanije.

Prema njegovim rečima, cilj trojice kandidata Samoopredeljenja na izborima 25. aprila je da Skupštini prenesu glas građana u vezi sa pitanjima vezanim za korupciju i promenu ekonomskog modela, ali i kako bi "postigli ono što svi Albanci znaju i žele, a to je napor da se ujedinjenje Kosova i Albanije ispuni suštinskim pitanjima u vezi sa zdravljem, ekonomijom ili uklanjanjem prepreka na nacionalnom putu".

Pokret Samoopredeljenje u Albaniji postoji nepune dve godine, a iako su registrovani kao neprofitna organizacija, iimaju tri kandidata na izborima 25. aprila, koji će se kandidovati kao nezavisni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.