Sa tzv. Kosova poručuju: Ne dozvoljavamo

Izvor: B92, 13.Jan.2022, 21:36

Sa tzv. Kosova poručuju: Ne dozvoljavamo

Portparol vlade privremenih prištinskih institucija Perparim Krieziu ponovio je danas stav vlade u Prištini.

Prema njegovim rečima, zabrana referenduma o promeni Ustava Srbije na teritoriji KiM znači da vlada poštuje "ustav i zakoni Kosova".

On je u odgovoru Kosova presu rekao da "organizovanje referenduma o unutrašnjim stvarima druge države na suverenoj teritoriji druge države" nije praksa u bilo kojoj demokratskoj zemlji, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo onlajn.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj objavio je danas da je razgovarao u sredu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u vezi sa "prikupljanjem glasova" na KiM za predstojeći referendum o ustavnim promenama.

Borelj je na Tviteru naglasio da bi ljudima trebalo omogućiti da ostvare pravo da glasaju.

"Prikupljanje glasova se u prošlosti odvijalo uz pomoć OEBS-a", podsetio je Borelj na Tviteru.

Kurti je ranije saopštio da je razgovarao sa Boreljom o referendumu i preneo mu stav Prištine da Srbi na KiM sa dvojnim državljanstvom mogu da glasaju na referendumu Srbije poštom ili u Kancelariji za vezu u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.