STIGLA POTVRDA DA JE SRBIJA NAJBOLJA U REGIONU: Objavljena lista stope nezaposlenosti - evo ko je najgori

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 20:39

STIGLA POTVRDA DA JE SRBIJA NAJBOLJA U REGIONU: Objavljena lista stope nezaposlenosti - evo ko je najgori

Stopa nezaposlenosti na Zapadnom Balkanu u poslednjih 15 godina najveća je na tzv. Kosovu i u BiH. To je saopštila Svetska banka, a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kako se navodi, stopa nezaposlenosti na Balkanu pala je za 13,5 odsto u poslednjih 15 godina zaključno sa sredinom 2022. godine.

Kao izvori podataka navedeni su državne institucije koje se bave statistikom ili zapošljavanjem u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i na tzv. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosovu.

Po tim podacima na vrhu liste je tzv. Kosovo sa stopom od 31,3 odsto, sledi BiH sa stopom nezaposlenosti od 30,7 procenata, Crna Gora sa 20,1 odsto.

Severna Makedonija je na listi nakon Crne Gore sa 14,3 odsto, Albanija ima 11,1 odsto nezaposlenih, dok je Srbija na poslednjem mestu sa najnižom stopom nezaposlenosti od 8,9 procenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.