SKINUTI RUSU IMUNITET PA MU SUDITI: Tužilac traži pokretanje istrage protiv uhapšenog pripadnika UNMIK-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKINUTI RUSU IMUNITET PA MU SUDITI: Tužilac traži pokretanje istrage protiv uhapšenog pripadnika UNMIK-a

Glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila zatražio ukidanje diplomatskog imuniteta ruskom državljaninu zaposlenom u UNMIK misiji na Kosovu, koji je juče uhapšen u Zubinom Potoku.

 Glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila izjavio je danas da je ruski državljanin Mihail Krasnoščekov pušten na slobodu zahvaljujući imunitetu koji ima kao pripradnik UNMIK-a, dok je srpski član osoblja Ujedinjenih nacija Dejan Dimić još u zatvoru.

Sila je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u izjavi za portal "Insajderi" najavio da će sutra od specijalnog predstavnika na KiM Zahira Tanina zvanično zatražiti da ruskom državljaninu bude ukinut imunitet, kako bi protiv njega podigao krivičnu tužbu.

Podsećamo, u jučerašnjem upatu ROSU na sever Kosova uhapšen je ruski državljanin koji je zaposlen u UNMIK misiji na Kosovu, a koji je navodno učestvovao u postavljanju barikada na ulazu u Zubinom Potoku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo traži ukidanje imuniteta ruskom državljaninu iz UNMIK-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2019

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici je zatražilo ukidanje imuniteta ruskom državljaninu koji je u utorak tokom policijske akcije na severu priveden jer je učestvovao na barikadama.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.