SKANDAL U NOT-DAMU: Zastava Kosova se ponosno vijori sa obeležjima država pobednica u Prvom svetskom ratu (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 03.Nov.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U NOT-DAMU: Zastava Kosova se ponosno vijori sa obeležjima država pobednica u Prvom svetskom ratu (FOTO)

Zastava tzv. "države Kosovo" danas se usred Pariza ponosito zavijorila sa zastavama drugih država pobednica - učesnica u Prvom svetskom ratu. Zastava tzv. "države Kosovo" danas se usred Pariza ponosito zavijorila sa zastavama drugih država pobednica - učesnica u Prvom svetskom ratu.Ovo ne bi bila vest da Kosovo ne samo da nije bilo učesnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Velikog rata, već tada nije postojalo čak ni kao južna srpska pokrajina. Kosovo je, naime, stavljeno "rame uz rame" sa državama, učesnicama rata, i to u vreme kada je bilo terirorija čiji je deo nakon balkanskih ratova pripao Kraljevini Jugoslaviji, a deo Crnoj Gori.Skandalozna je i činjenica da se radi o "državi" koju ni danas ne priznaju sve članice Evropske unije.Ipak, Kosovo se nekako našlo među više od 20 zemalja čije su zastave istaknute u pariskom Notr-Damu, najavljujući predstojeće obeležavanje jednog veka od pobede Prvom svetskom ratu.- Zastava Kosova prvi put plovi u Notr-Damu u Parizu, u okviru obeležavanja stogodišnjice od kraje Prvog svetskog rata - podelio je jedan korisnik Tvitera.Le drapeau du #Kosovo flotte pour la première fois dans Notre-Dame de Paris -- dans le cadre des commémorations du Centenaire de la fin de la Première Guerre mondiale. pic.twitter.com/F2Ug7bo2QA— Qëndrim R. Gashi (@qendrimrgashi) November 2, 2018Nepromišljenost, nezainteresovanost, neznanje ili jednostavno odbijanje da se gleda u prošlost... Sve ovo bi mogla da budu tumačenja odluke francuskih vlasti da Kosovo uvrste među sve one zemlje koje su početkom prošlog veka pretrpele neviđene gubitke, i u ljudstvu i tako što su im zemlje bile razorene na sve moguće načine.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRAMNO! NEZAPAMĆENI SKANDAL U PARIZU, TVITER GORI: Zastava lažne države Kosovo na proslavi 100. godišnjice Velikog rata u kom je Srbija prošla golgotu i izgubila trećinu stanovništva! (FOTO)

Izvor: Kurir, 03.Nov.2018

Veliku pobedu u Prvom svetskom ratu Srbija je nesrazmerno skupo platila: tokom rata izgubila je, procenjuje se, između 1.100.000 i 1.300.000 stanovnika što je činilo gotovo trećinu ukupnog stanovništva ili čak oko 60 odsto muške populacije

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.