SKANDAL! Albanci podneli KRIVIČNU PRIJAVU protiv predsednika Vučića jer BRANI SRBIJU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 02:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL! Albanci podneli KRIVIČNU PRIJAVU protiv predsednika Vučića jer BRANI SRBIJU!

Nemaju obraza!

Protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića podneta je sramna krivična prijava pred tzv. Specijalnim tužilaštvom Kosova "zbog negiranja zločina i masakra u Račku", potvrdio je advokat Tom Gaši.

Gaši objašnjava da je bio pravni zastupnik porodica kosovskih Albanaca kada je bivši srpski policajac Zoran Stojanović proglašen krivim za krivično delo ubistva i pokušaja ubistva ispred Okružnog suda u Prištini, koji su tada uglavnom činile sudije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz UNMIK-a i da je u njihovo ime podneo tužbu.

- On je osuđen za masakr u Račku, 15. januara 1999. godine. Juče je proglašen krivim i bivši ministar Todosijević, a predsednik Vučić je izjavio da su Račak izmislili albanski teroristi, da se masakr nikada nije dogodio. On je time počinio krivično delo izazivanja nacionalne mržnje - kaže Gaši.

Dodaje da se krivična prijava protiv Vučića sada nalazi u rukama tzv. Specijalnog tužilaštva koji će odlučiti o daljim koracima.

- Od ovog trenutka Aleksandar Vučić ima krivičnu prijavu za to krivično delo u Tužilaštvu Kosova - rekao je Gaši.

Jasno je da se Albanci ne libe da na bilo koji način, bez srama, udare na Srbiju i srpskog predsednika. Podsećamo na svedočenja Danice Marinković, istražnog sudije Osnovnog suda u Prištini koja je vodila slučaj Račak, te da je čak i Haški tribunal odbacio sve optužbe protiv predsednika Slobodana Miloševića i svih naših generala za taj slučaj, te da je izbacio iz upotrebe termin "masakr" u Račku.

Podsetimo, predsednik Srbije juče je ocenio kao "zastrašujuću" odluku suda u Prištini kojom je bivši ministar administracije i lokalne samouprave u takozvanoj kosovskoj vladi iz redova Srpske liste, Ivan Todosijević prvostepeno osuđen na dve godine zatvora zbog izjave u kojoj je zbivanja u Račku 1999. godine nazvao lažnim zločinom.

Vučić je rekao da je Todosijević "časni Srbin iz Zvečana" a da se u Račku 1999. godine radilo o "fabrikovanom zločinu gde je sve falsifikovao svetski hohštapler i prevarant Vilijam Voker".

- To ću da ponavljam svakog dana pa da vidim ko će da nas osudi - rekao je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.