SITUACIJA NA KiM ALARMANTNA: Hrana pri kraju, a nestaje i mazuta

Izvor: Večernje novosti, 30.Nov.2018, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SITUACIJA NA KiM ALARMANTNA: Hrana pri kraju, a nestaje i mazuta

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije danas predsedniku i premijerki izneli podatke koji brinu SITUACIJA na Kosmetu je alarmantna i mnogo je teže na jugu, a s obzirom na to da stižu hladni dani, veliko je pitanje hoće li biti dovoljno energenata za grejanje škola, vrtića, bolnica... Na pragu je humanitarna katastrofa. Ovako su situaciju "na terenu" danas opisali politički predstavnici Srba sa KiM, koji su u Beogradu razgovarali gotovo dva i po časa sa predsednikom Aleksandrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Vučićem i premijerkom Anom Brnabić o daljim koracima koji će se preduzeti posle odluke Prištine da poveća takse na srpske proizvode za 100 odsto. - Hrane još ima, ali su zalihe pri kraju. Već koliko sutra suočićemo se sa nestašicom energenata, jer, recimo, gradska toplana u Kosovskoj Mitrovici radi na mazut - rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić posle sastanka na Andrićevom vencu. Povodom inicijative gradonačelnika Južne Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija da se južni i severni deo ovog grada ujedine, a koju će odbornici danas razmatrati, Rakić je poručio da nije prvi put da se iskazuje namera da se zauzme sever. On je izneo podatak da u Južnoj Mitrovici ne živi nijedan Srbin, zaključivši da je cilj inicijative proterivanje Srba, a Bahtiriju je poručio: ostajemo i borićemo se mirno. PROČITAJTE I: Rakić: Vučić zatražio mirne proteste, bez obzira na poteze Prištine Pre susreta sa kosmetskim Srbima, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ne veruje da će Priština povući odluku o povećanju taksa na srpske proizvode ni posle poziva visoke predstavnice EU Federike Mogerini i američkog državnog sekretara Majka Pompea: - I pored korektne reakcije Vašingtona, ne verujem da će se brzo postići rešenje i kompromis s Prištinom. Ako ne možemo da pronađemo kompromis oko poštovanja sporazuma CEFTA i Briselskog sporazuma, plašim se da nikakav drugi nije bliži. Sve zavisi od volje Prištine. BEZ REAKCIJE DALIBOR Jevtić, ministar u ostavci u kosovskoj vladi, rekao je da se očekuju mere EU: - Ona ima mehanizme da na direktan način natera Prištinu da promeni odluku o taksama, i preko SSP i na druge načine. Ako se to ne dogodi, Srbi će nastaviti sa postavljanjem pitanja: da li neko želi da se na Kosovu sprovede konačno etničko čišćenje?
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

KRIZA NA KOSMETU - U podne protest "belih mantila", Bahtirijevo "ujedinjenje" nezakonito

Izvor: Večernje novosti, 30.Nov.2018

Situacija na Kosovu i Metohiji sve je teža. Predsednik Srpske liste Goran Rakić kazao je posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da su sve manje zalihe hrane, ali i energenata Situacija na Kosovu i Metohiji sve je teža. Predsednik Srpske...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.