KRIZA NA KOSMETU - KFOR oduzeo robu namenjenu severu KiM; Albanci hoće da otmu severni deo Mitrovice!

Novosti online/Agencije

30. 11. 2018. u 08:22

Situacija na Kosovu i Metohiji sve je teža. Predsednik Srpske liste Goran Rakić kazao je posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da su sve manje zalihe hrane, ali i energenata

КРИЗА НА КОСМЕТУ - КФОР одузео робу намењену северу КиМ; Албанци хоће да отму северни део Митровице!

AP Photo / I. Radulović

Situacija na Kosovu i Metohiji sve je teža. Predsednik Srpske liste Goran Rakić kazao je posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da su sve manje zalihe hrane, ali i energenata.

"Situacija na Kosmetu je alarmantna i mnogo je teže na jugu, a s obzirom na to da stižu hladni dani, veliko je pitanje hoće li biti dovoljno energenata za grejanje škola, vrtića, bolnica... Na pragu je humanitarna katastrofa", istakao je Rakić.

On je izneo podatak da u Južnoj Mitrovici ne živi nijedan Srbin, zaključivši da je cilj inicijative proterivanje Srba, a Agimu Bahtiriju je poručio: ostajemo i borićemo se mirno.

Studenti Univerziteta Prištine protestovali su u tišinu u Kosovskoj Mitrovici, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto na robu iz Srbije, ali i negodovanje na odsustvo reakcije Evropske unije na ponašanje privremenih institucija na KiM.


Pročitajte još -
* SITUACIJA NA KiM ALARMANTNA: Hrana pri kraju, a nestaje i mazuta
* Vulin: Zbog Srba sa KiM razgovaramo i sa ratnim zločincima


PROTEST BELIH MANTILA

Foto Tanjug

Zbog odluke Prištine da blokira dopremanje lekova i sanitetskog materijala iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju, čime se ugrožava pružanje redovne zdravstvene zaštite Srbima u pokrajini, svoje nezadovoljstvo mirnim protestom izraziće zdravstveni radnici.

Tačnu u podne, u Kliničko - bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, biće održan protest „belih mantila", a okupljenima će se obratiti direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, direktor Instituta za javno zdravlje dr Milovan Krivokapić, direktorka Doma zdravlja Kosovska Mitrovica dr Miljana Nikolić i predstavnica medicinskih sestara KBC Kosovska Mitrovica.

Podršku medicinskim radnicima, svojim prisustvom, pružiće i predstavnici Srpske liste na čelu sa predsednikom Goranom Rakićem, kao i predstavnici opština sa severa Kosova i Metohije.

(I. Radulović)

BAHTIRIJEVO "UJEDINjENjE" NEZAKONITO, NIJE NADLEŽAN

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri teži da ostvari ujedinjenje grada, piše prištinska "Gazeta ekspres" i navodi da se Bahtirijeva inicijativa ocenjuje kao nezakonita i da je to odluka koja nije u nadležnosti jedne opštine.

U odluci o sazivanju hitnog sastanka za petak, 30. novembar u 11 časova, koju je doneo predsednik Skupštine opštine Južna Mitrovica, kao prva tačka dnevnog reda navedeno je "iniciranje promene Zakona br. 03/L-041 o administrativnim granicama opština, sa ciljem ujedinjenja Mitrovice".

"Gazeta ekspres" navodi da je Bahtiri inicijativu preduzeo bez prethodnih konsultacija sa sopstvenom strankom Alijansom za novo Kosovo (ANK), na čijem je čelu ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli.


LAZIĆ: ZALIHE LEKOVA NA IZMAKU

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Gračanici Bratislav Lazić izjavio je danas da nove takse Prištine otežavaju snabdevanje bolnica lekovima i kiseonikom.

Bolnica za sada funkcioniše stabilno, ali su zalihe anestetika i lekova za kardiološka i neurološka stanja na izmaku, rekao je Lazić za RTS. On je ukazao da se smanjuju i zalihe lekova za decu, napominjući da su porođaji u KBC-u svakodnevni.

"Zdravstvene ustanove južno od Ibra i dalje funkcionišu u regularnom opsegu, ali razmatramo planove da prilagodimo delovanje i rešavanje samo urgentnih stanja. Ako kriza potraje, u dužem periodu ćemo uspeti da imamo lekove na zalihama za rešavanje urgentnih stanja", kazao je Lazić.

Ističe da je za Srbe ovakvo postupanje Prištine neprihvatljivo i vrlo zabrinjavajuće.

"Ovo je negativan primer upotrebe ekonomskih mera u cilju rešavanja političkih pitanja. Kada se takve stvari primenjuju, onda posledice trpi stanovništvo", ističe direktor KBC-a u Gračanici.

Foto Tanjug

LjAJIĆ: SAMO POLITIČKI PRITISAK UKIDA ODLUKU PRIŠTINE

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je da se samo jakim političkim pritiskom međunarodne zajednice može efikasno ukinuti odluka Prištine o povećanju taksi na 100 odsto na uvoz proizvoda iz Srbije i Bosne Hercegovine.

On je kazao da je trenutno, situacija na severu Kosova bolja jer ima zaliha, ali da je na jugu veoma teško. Više o tome pročitatjte OVDE.


LONČAR: PACIJENTI NA KIM NE MOGU DA PREŽIVE AKO NEMA LEKOVA, HRANE

U Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici trenutno je na lečenju 350 pacijenata i oni ne mogu da prežive ukoliko nema lekova, kiseonika, hrane, upozorio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar se upitao gde su sada sve one humanitarne organizacije i Lekari bez granica koji su svakodnevno dolazili kod njega da se raspituju da li će biti vakcina i lekova za migrante. Više o tome pročitajte OVDE.


JUŽNA MITROVICA: POČELA SEDNICA, CILj UJEDINjENjE MITROVICE


U Skupštini opštine južne Kosovske Mitrovice nešto posle 11 sati počela je sednica na kojoj će odbornici odlučivati o inicijativi o ponovnom ujedinjenju severne i južne opštine.


Odbornici će se danas izjasniti da li će inicijativu gradonačelnika južne Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija proslediti vladi kao zahtev za izmenu zakona o administrativnim granicama opština i ukoliko se usvoji taj zakon bi omogućio da se ujedine južni i severni deo Mitrovice, koji razdvaja most na reci Ibar.



FUNKCIONERI FK CRVENA ZVEZDA NA PROTESTU

Protest zdravstvenih radnika, koji počinje tačno u podne, svojim prisustvom podržaće i funkcioneri Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajic, Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela. Nakon protesta, čelnici Zvezde će se od 14 časova, u amfiteatru Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici sastati sa predstavnicima studentima i sportskih radnika sa severa Kosova i Metohije.

POČEO PROTEST LEKARA

Počeo protest lekara u Kosovskoj Mitrovici, a opširnije pročitajte OVDE.

USVOJENA INICIJATIVA O UJEDINjENjU MITROVICE

Odbornici Skupštine opštine Južna Mitrovica podržali su inicijativu predsednika te opštine, Agima Bahtirija, da se od privremenih prištinskih institucija zatraži izmena Zakona o administrativnim granicama između lokalnih zajednica s ciljem spajanja severnog i južnog dela Mitrovice u jedan grad, piše "GazetaEkspres".

Bahtiri je inicijativu pokrenuo nakon što je predsednik Opštine severne Mitrovice Goran Rakić, podneo ostavku.

Rakić je sa još trojicom gradonačelnika srpskih opština na severu Kosova podneo ostavku u utorak, u znak protesta zbog uvođenja 100 odsto povećanog poreza na proizvode iz Srbije.

HAN U PONEDELjAK SA TAČIJEM, VESELjIJEM I HARADINAJEM U PRIŠTINI

Komesar EU za evropsku politiku susedstva i proširenje, Johanes Han, u ponedeljak ide u Prištinu, da bi se sastao sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačijem, Kadri Veseljijem i Ramušem Haradinajem, objavljeno je na sajtu Evropske komisije.


Prištinski Zeri piše da će Han u Prištini zatražiti ukidanje odluke o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.


Foto Tanjug-AP


RAKIĆ: ALBANCI DEKLARACIJOM ŽELE DA PROTERAJU SRBE

Danas usvojenom deklaracijom da se ujedine severna i južna Mitrovica u jednu opštinu Albanci bi želeli da proteraju Srbe sa severa KiM, iz severne Mitrovice, ocenio je danas predsednik Srpske liste Goran Rakić. Opširnije pročitajte OVDE.

PODRŠKA STUDENATA UNIVERZITETA U NOVOM SADU KOLEGAMA NA KOSMETU

Studentske organizacije Univerziteta u Novom Sadu uputile su danas pismo podrške kolegama na Kosovu i Metohiji, ističući da su iz njih dok se mirno i dostojanstveno bore za osnovna ljudska i građanska prava Srba.


"U ovim teškim danima dok se mirno i dostojanstveno borite za osnovna ljudska i građanska prava Srba i svih ugroženih nerazumnim potezima takozvane Vlade takozvanog Kosova, kao i za ispunjenje svojih studentskih prava, nastavnih i vannastavnih aktivnosti po predviđenim planovima i programima, vaše kolege, studenti Univerziteta u Novom Sadu, rukovodstvo i zaposleni Studentskog centra Novi Sad pružaju vam punu podršku i poručujemo vam da smo uz vas", kaže se u poruci.


Pismo podrške studentima, rukovodstvu i zaposlenima u Studentskom centru Kosovska Mitrovica, zajednički su uputili Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, Ustanova studentskog standarda - Studentski centar Novi Sad Studentske organizacije Univerziteta u Novom Sadu.


SIMIĆ: KFOR ODUZEO ROBU KOJA JE DISTRIBUIRANA NA SEVERU KOSOVA

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da su se jedinice KFOR-a "uključile" u pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji i da su danas oduzele robu koja je distribuirana stanovništvu na severu Kosova.On je za TV Prva rekao da je Srpska lista u opoziciji od marta ove godine, kada se dogodilo hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, kao i da nemaju uticaj putem skupštine ili Vlade na odluke koje donose prištinske vlasti.

Prema njegovim rečima, "u trenucima kada Srpska lista želi da sruši Vladu (u Prištini), albanske partije se ujedine i zaštite je od pada".

Simić je naveo da se mirni protesti "moraju nastaviti", zato što su dobili informacije da niko u Prištini ne planira ukidanje mera o uvećanju uvoznih taksi, a da protesti biti mirni, "čak iako upotrebe nasilje protiv nas".


BAHTRI: MOST NA IBRU DA SE ZOVE "ŠAKIRA"

Predsednik Opštine Južna Mitrovica, Agim Bahtiri, predlaže da se most na Ibru, koji deli Kosovsku Mitrovicu na južni i severni deo grada, nazove po latinoameričkoj pevačici Šakiri.

"Predložio sam da most na Ibru bude nazvan 'Šakira'", izjavio je Bahtiri za T7, a prenosi Gazeta Ezpres.

Inače, inicijativa Bahtirija o "ujedinjenju Mitrovce", odnosno predlog vladi za izmenu odgovarajućeg zakona, dobila je ranije danas podršku odborika u opštini Južna Mitrovica, a nakon što su gradonačelnici četiri srpske opštine na severu Kosova u utorak podneli ostavke.

Bahtiri kaže da će kada do ujedinjenja dođe i kada most na Ibru bude otvoren, dovesti Šakiru.

On je rekao da za inicijativu o "ujedinjenjuu Mitrovice" ima podršku svih političkih lidera, uključujući i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.


HARADINAJ: OSTAVKE GRADONAČELNIKA OPŠTINA NA SEVERU KOSOVA NISU KONAČNE

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas izjavio da ostavke četvorice gradonačelnika opština na severu Kosova nisu konačne i da ih Vlada razmatra.

„Ostavke su pravo gradonačelnika i izabranih ličnosti. Ne znam da li se kvalifikuju kao ostavke. One još uvek nisu konačne, razmatramo ih“, kazao je on.

Mediji u Prištini pišu da Vlada Kosova neće prihvatiti ostavke pošto u njima umesto Republika Kosovo piše Kosovo i Metohija i da zbog toga nisu prihvatljive.

Ostavke četiri predsednika opština na severu Kosova su nepovratne i one se ne mogu povući i ukoliko prestanu razlozi koji su do njih doveli, pisala ja ranije danas Koha ditore. Dnevnik podseća da je 2010. godine Ustavni sud Kosova odlučujući o slučaju ostavke tadašnjeg gradonačelnika Orahovca odlučio da je ostavka na funkciju nepovratna i neopoziva i u slučaju da se njen podnosilac predomisli kako je tada bio slučaj.



PORTPAROL KFOR-A POTVRDIO ZAPLENU ROBE NA ADMINISTRATIVNOJ LINIJI, 'NEMA VEZE SA TAKSAMA'

Portparol KFOR-a Vinćenco Graso potvrdio je da su njihove jedinice zaustavile sinoć, prema njegovim rečima, kamion na ilegalnom prelazu duž administrativne linije u opštini Zubin Potok i pozvale Kosovsku policiju, ali da to nema veze sa uvođenjem uvoznih tarifa na srpsku robu od 100 odsto.On je za portal KosSev (kossev.info) rekao su vojnici KFOR-a postupali na osnovu svojih ovlašćenja, koja su precizirana Vojno-tehničkim sporazumom, po kom oni patroliraju pograničnom oblašću u kojoj se nalaze "ilegalni prelazi", a koju kosovska policija nema pravo da kontroliše.

Graso je izjavio da KFOR ne proverava robu koju vozila prevoze, da se KFOR "time ne bavi" i da su samo odgovorni za bezbednost u tom delu.

"Naš zadatak nije konkretno da zaustavljamo šverc, već da brinemo o opštoj bezbednosti u području. Bio je mrak, vozilo se nalazilo na ilegalnom prelazu sa kosovske strane administrativne linije za koju smo mi odgovorni. Vojnici su patrolirali i procenili da je potrebno da se ovaj kamion zaustavi. Mi ne kontrolišemo robu i dokumentaciju za nju i to nije naš posao. Tada kontaktiramo policiju", naveo je Graso u izjavi za KosSev.

Nije mogao da potvrdi da li je kamion dolazio iz pravca centralne Srbije "pretpostavlja da jeste".


PODRŠKA STUDENATA ŠIROM SRBIJE KOLEGAMA NA KiM

Pisma podrške kolegama na Kosovu i Metohiji da odbrane svoja prava i neometano nastave studiranje uputile su i studentske organizacije i studenti Univerziteta u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, kao i Univerziteta Singidunum, a ranije danas to su učinili predstavnici studenata iz Novog Sada.

"Smatramo da je nedopustivo da rad Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici bude ugrožen poskupljenjem namirnica potrebnim za njegovo funkcionisanje. Našim kolegama šaljemo podršku da istraju u svojoj borbi za bolje sutra i da na dostojanstven način odbrane interese studenata koje zastupaju", navodi se u pismu podrške Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

Pismo podrške upućeno kolegama na KiM poslato je i iz Kragujevca uz poruku "U želji da istrajete u vašoj gandijevskoj borbi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (161)

Jovica

30.11.2018. 09:19

Sramota sta rade ljudima. Nas narod se vec dovoljno napatio proteklih godina, podrska za sve vas. To je sve smisljeno kako bi nas narod otisao sa Kosova, zato se mora pronaci resenje za ovo.

Nikolina

30.11.2018. 09:21

Situacija je takva da nasem narodu na KiM preti humanitarna katastrofa. Ne znam samo kako Evropa mirno gleda ceo ovaj problem?

Fedja

30.11.2018. 09:22

Pristinska nezavisnost pada bas na ovim temama , ne moze drzava biti nesto sto proizvodi ovakve stvari poput totalne diskriminacije i uskracivanja za najosnovnija prava.

Dzo

30.11.2018. 09:24

Ovo vec postaje alarmantna situacija,pod hitno da odreaguje EU ovo moze da izazove humanintarnu katastrofu.

Borko

30.11.2018. 09:28

Puce to uskoro, samo da ne nastane neki veci haos i problem, a ovi ce morati da se uozbilje.

Valerija

30.11.2018. 09:28

Zar normalan posten svet ne moze normalno da se leci hrani greje u 21 veku?Zar ovo svet gleda i cuti. Ove zlikovce treba osuditi najostrije.

Danko L

30.11.2018. 09:30

Zamislite samo kada bi se ovo Albancima desilo koliko bi šlepera sa lekovima krenulo sa zapada da im pomogne ,a Srbe bi proglasili varvarima.

Petar

30.11.2018. 09:31

Nikakvi protesti ne dopiru do ušiju Prištinskih vlasti,pokazati im malo zube i to će verovatno čuti.

Mira

30.11.2018. 09:31

Na proteste treba svi da izadju skupa,mirno i dostojanstveno se boriti za svoj zivot,egzistenciju i opstanak.

mi

30.11.2018. 10:47

@Ina - Siptari su strasni nikoga ne smatraju bitnim sem sebe i svojih katastrofalnih ideja.

Jovana

30.11.2018. 09:57

Albanske vlasti su samo zaslepljene sopstvenim interesima ne vodeci brigu o ljudima koji imaju potrebe za lekovima!

Čika Velja

30.11.2018. 10:11

Sta su oduvek radili,to jedino i znaju,i evo to i sad rade! Siledzijanje,ultimatumi,lazi i predstave za ostali deo sveta! Kako ih se nismo resili ranije pa da ih sad gledamo preko bodljikave zice od granice!!!

mina

30.11.2018. 10:12

Pa ništa čudno kod njih je sve nelegalno i na silu oteto, jedini u Evropi koji se ponašaju totalno necivilizacijski.

Dara

30.11.2018. 10:18

Odlukom Prištine da poveća takse od 100 odsto na proizvode koji dolaze iz Srbije dovela je Srbe na KiM u težak položaj. Međunardo pravo treba da počne da se poštuje.

teodora933

30.11.2018. 10:26

Srbija je suverena drzava i ocigledno je da svakim danom postaje snaznija i spremnija na evropskom putu, a to nekima smeta i zato daju sve vecu podrsku Pristini i njihovim prljavim igrama kako bi nas oslabili i pokusali da kontrolisu

Kosta

30.11.2018. 10:30

Svi pregovori su u suštini teški jer nema lako postignutih rešenja, samo mudrim potezima može se doći do cilja.

Duda

30.11.2018. 10:35

Kao i obično rekcija EU je izostala,ali nema ni humanitarnih organizacija.Ko može to da objasni šta se dešava.Znači srbima ne treba pomoći to su ljudi drugog reda.Šta već.

Tamo neko

30.11.2018. 10:53

Neka se ukljuce lokalne patriJote,koji znaju sve staze i bogaze,preko kojih rade gorivo,cirarete za Srbiju bez akcize,alkoholna pica...pa neka urade nesto i za svoj narod,a ne samo za svoj dzep.Neka naprave zalihe.

Radoje

30.11.2018. 10:57

Sramotno je što nikako nema adekvatne reakcije EU i nadležnih institucija međunarodne zajednice. Šta će biti kada tamo izbije humanitarna katastrofa? Misli li EU o nama kao potencijalnom članu ili kao teretu oko vrata?

Kosovka devojka

30.11.2018. 10:58

Hrabri nasi Srbi...budite uporni I odlucni kao I uvek...sad morami biti slozniji nego ikada

miki

30.11.2018. 11:10

Strašno je u kakvu situaciju dovode Srbe na KiM šiptarski ludaci terorom,i EU nereagovanjem na isti.

Gavra

30.11.2018. 11:29

Sprovode genocid nad Srbima na Kosovu, Međunarodna zajednica ne bi smela da ćuti na ovaj zločin Prištine

Dado 7911

30.11.2018. 11:36

Srbi moraju da se izbore za osnovna ljudska prava koja im je u skraćena od strane šiptara!

Marijana

30.11.2018. 11:50

Uzas jedan...zar mogu biti toliki neljudi da ovakvu propast nise na duzi...pa u pitanju su ljudski zivoti...dokle ce ovo trajati...Koliko ljudi treba da umre da bi Albanci bili propisno sankcionisani

Veljko

30.11.2018. 11:51

Srbija je uz nase ljude. Mirni protesti, nema provokacija, nema nasedanja na tudje provokacije...mora doneti bolje sutra.

stefapetrovic

30.11.2018. 11:58

Ovo je prevrsilo svaku meru hoce li neko da reaguje vec jednom ili da nas ostave na milost i nemilost sipratrima

Hranislav

30.11.2018. 12:04

Divljanje albanaca i haradinaja na celu te organizovane kriminalne grupe mora da se zaustavi d ane dodje do katastrofe sirih razmera.

Шумадинац

30.11.2018. 12:31

Држава под хитно нешто да учини... Ово је нечувено шта раде шиптари. Издржите браћо!

Simon

30.11.2018. 12:38

Ovo je sramota i bruka za tzv, evropsku uniju, dozvoljavajući da se albanski zločinci svete srpskom narodu,, treba svaki Srbin da ustane i da pomogne svojoj braći,,

Radoje

30.11.2018. 13:03

Situacija na Kosovu je alarmanta, ali se nadamo da ce neko stati na put razularenim Albancima.

Doktor

30.11.2018. 13:59

Albanci definitivno zele da proteraju sve Srbe sa Kosova a EU i SAD ne reaguju uopste, sramota.

Sanja

30.11.2018. 14:50

EU mora pod hitno da se izjasni da li podrzava albance ili osudjuje njihovo ponasanje, ovo cutanje vise nije uredu.

VA

30.11.2018. 16:13

Ako smo se pomirili sa otimacinom ostatka KiM sta onda kukamo za severom Mitrovice. Zao mi je samo tih jadnih ljudi koji ocigledno zive u lazima. Potpuno ih razumem jer sam doziveo ono sto njih, verovatno, ceka. Iskreno se nadam da se varam u proceni.

GALEB BIJELI- ANTE BAN

30.11.2018. 16:28

Hoće da sjever Kosova otmu od Srbije, jer inače- sjever Kosova je Srbija,- jel da? Komšije; prosto je nevjerojatno koliko vaša mašta može ići iracionalno, a da malo jače mućnete glavom, znali biste i sami da sjever Kosova više nije Srbija, da više nikada neće niti Srbija, i da Srbiji ne može biti oteto! Zavaravate jedino same sebe; nas u EU ne možete!

Vojo Bloup

30.11.2018. 21:59

@GALEB BIJELI- ANTE BAN - Ej Krvat neuplici se tammo gde ti mesto nije:JASENOVAC, sram da vas bude!

lola

30.11.2018. 16:52

Siptarski um dokle ide nemaju humanosti ni gram sta rade sa bolesnima I nevinim Srbima trebalo bi im se obiti o glavu sve na silu da otmu a medjunarodna zajednica sta glumi .

Dragan

30.11.2018. 16:54

Albanci bi ne samo da otmu severnu Mitrovicu vec bi i da proteraju Srbe sa celog KiM i postanu etnicko cista oblast.zasto samo na ovo cuti svet?

TIŠINA

30.11.2018. 16:56

Dnevno.hr Četvrtak, 22. studeni 2018. u 11:24 ZA VRIJEME TRAJANJA SUĐENJA Ubio se srpski zapovjednik najvećeg pokolja Hrvata

Ana

30.11.2018. 17:02

Albanci sigurno nece dobiti vise nista, a nece uspeti ni da otmu na silu. Znamo da je nasim ljudima tamo tesko i da se boje humnaitarne katastrofe, ali samo mirno i stalozeno, verujte u sebe i u nasu vlast, necee vas ostaviti same to je sigurno.

Bole

30.11.2018. 17:11

citam komentare i svi osudjuju potez pristine,dobro ne bas svi,i gledam mirne proteste u severnoj mitrovici sto pozdravljam,pa se pitam a zasto mi u nasim gradovima u srbji ne izadjemo na mirne proteste i podrzimo nase ljude koji zive na kosovu,nego samo sedimo i kao nesto komentarisemo.

VA

30.11.2018. 18:04

Svaki komentar da treba da reaguje EU je ne realan. Zar niste jos naicili da siptari to sve rade po njihovom savetu.

Vatro Marx

30.11.2018. 19:12

Ne samo sto hoce sjeverni deo K. Mitrovice ideja je da Srbina vise nema na Kosmetu, i sve Srpsko da se unisti.

Mikiboy

30.11.2018. 19:15

Kfor stiti samo Albance i njihove interese zato mi treba da udjemo i stitimo nase ljude u Severnoj Mitrovici.Kfor je neprijatelj naseg naroda.

4

30.11.2018. 19:42

Apoteke prazne ,u bolnicama alarmantno stanje, ali nas narod dostojanstveno sve podnosi i zeli mir i mirno resenje

Zoran

30.11.2018. 19:44

Albanci bi pretnjama i nasiljem do cilja, epa pametna politika donosi dobre rezultate a ne politika nasilja, ratovanja i ubijanja

Драган КНН

30.11.2018. 20:06

Из личног искуства знам : КФОР је непријатељ српскога народа ! Треба га бојкотовати све и свугдје ! KFOR go home !!!

Igor

30.11.2018. 20:07

Ova tortura od strane Prištine se mora što pre zaustaviti,sad više nego ikad moramo biti jednistveni!

Mira

30.11.2018. 20:58

Pod hitno traziti zasedanje sednice Saveta bezbednosti sa jednom jedinom tackom, a to je Rezolucija 1244 i slanje 1000 Vojnika i Policajaca na Sever Kosova , sto je dogovoreno Kumanovskim sporazumom.Pozdrav.

Mara

30.11.2018. 21:30

Albanci misle da to sto ne postuju zakon, moze da im pomogne da isteraju Srbe iz svojih domova. Necemo dozvoliti da se to dogodi. Dosta smo trpali, vreme je da im pokazemo gde im je mesto.

Maradona

30.11.2018. 21:42

Situacija na Kosmetu je alarmantna i mnogo je teže na jugu, a s obzirom na to da stižu hladni dani, veliko je pitanje hoće li biti dovoljno energenata za grejanje škola, vrtića, bolnica. Kriza na KIM je svakako teška.

Gledamo i cutimo

30.11.2018. 21:46

Gledamo svoje Srbe preko bez hrane, lekova i pisemo pisma podrske. Istorija se ponavlja sa nasim podrskama Srbima u nevolji.

Arenalinko

30.11.2018. 22:02

Mislim da bi bilo dobro da se mirni protesti organizuju širom zemlje u našim najvećim mestima, da makar na taj način svako od nas može da pruži podršku našoj braći sa juga zemlje.

Равногорац КРСТО

30.11.2018. 22:11

Ми Равногорци планирамо да ових дана кренемо да ослободимо наше СВЕТО КОСОВО. Нико нас неће зауставити да знате

Serbinator

30.11.2018. 22:27

Albanci su režirali da Srbima na Kosovu bude samo gore i gore. Moramo se ujediniti još više i pružiti otpor.

Serbinator

30.11.2018. 22:29

Priština je juče rekla da mogu u humanitarne svrhe da idu proizvodi na Kosovu, toliko o tome da im možemo verovati.

Status Kvo

30.11.2018. 22:32

Kfor će da nam pomogne ako neće Srpska vojska, koja se očigledno uplašila !!

alfa...!

02.12.2018. 10:27

@Status Kvo - Nemoj da se praviš naivan ili lud,dobro znaš kakvo je stanje u reali,lako je sedeti za compom i udarati po tasturi i igrati velikok patriotu...

Srbin

30.11.2018. 22:56

strasno , ne bih voleo ali ako planiraju da otimaju severni deo lose im se pise sigurno , ne mogu da verujem da misle da ce ih bilo ko cuvati ako krene srpska vojska na njih nece ni Ametikanac da gine za njih kad su videli kakva je to stoka od naroda

Sara

30.11.2018. 23:20

Albanci definitivno zele da proteraju sve Srbe sa Kosova a EU i SAD ne reaguju uopste, sramota.

jovovic

30.11.2018. 23:34

Ovog Skota treba odvesti inkognito u Pec u neku srpsku porodicu da prezimi sa njima da nauci ko su siptari.