Ružić: Poslanici mogu biti stado, ali upokojenje ne prihvatamo!

Izvor: S media, 10.Maj.2013, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Poslanici mogu biti stado, ali upokojenje ne prihvatamo!

Predsednik IO SPS Branko Ružić rekao je da je približavanje stavova pet načelnika upravnik okruga sa Kosova sa Vladom Srbije u pogledu primene briselskog sporazuma napravljen veliki iskorak, ali da ostaje još jedan korak, a to je razbijanje predrasuda i manipualcija mitom o južnoj pokrajini.

"Uveren sam da ostaje još jedan veoma važan korak na tom planu, a to je razbijanje predrasuda koje, nažalost, postoje kod naroda pre svega na severu naše južne pokrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i mislim da je došlo krajnje vreme da, oni koji su na manipulaciji mitom i epom o Kosovu zgrtali enormna bogatstva na grbači upravo tog naroda i svih građana Srbije, s tim prekinu" , rekao je Ružić u Boru.

Očigledno da nekim centrima moći smeta što je Srbija donela veoma tešku, ali jedinu ispravnu i racionalnu odluku da se briselski sporazum potpiše i da se sprovede u delo, rekao je Ružić koji je kasno sinoć prisustvovao sednici Opštinskog odbora SPS-a.

On je naglasio da je došlo vreme da se racionalno sagledaju stvari i da, kako je naglasio, niko nikoga ne treba da plaši time da je ugrožen njihov status i egzistencija ili bilo koje pravo koje zadire u sferu ljudskih, političkih, ekonomskih ili bilo kojih drugih prava.

"Uveren sam da ćemo uspeti u tome i mislim da su premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić preuzeli veliku odgovornost da nešto što je možda moglo biti rešeno ranijih godina, sada rešimo i taj kosovski gordijev čvor razvežemo do kraja i krenemo u normalnu budućnost“, naveo je Ružić.

"Očekujemo jasan stav SPC"

Socijalistička partija Srbije očekuje jasan stav Srpske pravoslavne crkve povodom, kako ocenjuju, "sramnog" pozivanja na nove političke atentate i "upokojenje" velikog broja predstavnika građana u parlamentu.

"SPS očekuje jasan stav SPC povodom sramnog i bestijalnog pozivanja na nove političke atentate i upokojenje 80 odsto predstavnika gradjana naše države u parlamentu, a sve od strane crkvenih velikodostojnika koji ne zaslužuju da budu ni laici", rekao je Branko Ružić Tanjugu.

On je naglasio da se napokon mora shvatiti da se mora prekinuti sa manipulisanjem sentimentom naroda sa severa Kosova I Metohije i "verbalnom agresijom koja ne služi na čast SPC".

"Dominantan broj narodnih predstavnika u pralmentu mogu biti stado, ali nećemo prihvatiti bilo kakvo upokojenje", poručio je Ružić.

On je rekao i da "valjda umni ljudi znaju i poznaju razliku između duhovne i svetovne vlasti".

(Tanjug)

Foto: BetaPhoto/Nenad Stojanović
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.