Ruski general: Bez Rusije nema rešenja za Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski general: Bez Rusije nema rešenja za Kosovo i Metohiju

Srbija je stalni saveznik Moskve na Balkanu i zato se nijedno pitanje u regionu, kao što je kosovsko, ne može rešavati bez Rusije, ocenio je ruski general-major Sergej Lipovoj.

Ruski general je govorio za Rasiskaja gazetu povodom vojne vežbe "Slovenski štit 2019", tokom koje se predstavlja rusko oružje Pancir i S-400, koje će prvi put učestvovati u vojnoj vežbi u inostranstvu.

Lipovoj je ocenio da je Srbija Rusiji stalni saveznik na Balkanu, jer nije pristupila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO-u i odbila je da podrži sankcije protiv Moskve, prenosi TAS S.

"Kao država koja nije u bloku, potrebna joj je stalna zaštita, posebno jer je Srbija bukvalno okružena NATO bazama u Rumuniji, Mađarskoj, Italiji, Bosni i Bugarskoj. Pored toga, ne zaboravimo na kosovske separatiste koji redovno sprovode provokacije protiv Srba, kao i pridruživanje susedne Crne Gore NATO savezu", primetio je general.

Kako je naveo, važno je da bude jasno da je Srbija pod ruskom zaštitom, što znaci da nijedno pitanje na Balkanu neće biti odlučeno bez Rusije, dodao je general Lipovoj.

Odbrambena saradnja Rusije i Srbije bila je prilično produktivna do sada, rekao je general.

"Snabdevamo Srbiju našim Mil Mi-35M borbenim helikopterima, transportnim helikopterima Mil Mi-17V5, tenkovima T-72, oklopnim izviđačkim vozilima BRDM-2MS i avionima MiG-29. Beograd je više puta ukazivao na moguću kupovinu raketnih sistema Pancir i S-400, "rekao je general-major Sergej Lipovoj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski general: Bez Rusije nema rješenja za KiM

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2019

MOSKVA - Srbija je stalni saveznik Moskve na Balkanu i zato se nijedno pitanje u regionu, kao što je kosovsko, ne može rješavati bez Rusije, ocijenio je ruski general-major Sergej Lipovoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.